Arkiv

KIF uden forventningspres fredag aften


KIF Koldings mandlige håndboldligahold kan spille frigjort i den forstand, at der langt fra hviler et tungt forventningspres på holdet, når det løber på banen fredag aften – klokken 19.30 – til ligaopgøret mod BSV i Jysk Arena i Silkeborg.

Hjemmeholdet, Bjerringbro/Silkeborg, ligger i skrivende stund på en femteplads med en kamp i baghånden i forhold til konkurrenterne, og BSV’erne har dermed gode muligheder for at spille sig ind blandt de fire hold, som får point med over i DM-slutspillet.

Modsat skal det smalt besatte KIF-mandskab forsøge at hente et overraskende point mod et BSV-hold, som almindeligvis er særdeles stærkt på hjemmebane. Det er til gengæld så også et BSV-hold, som har haft meget at se til med masser af kampe i Champions League, en forestående deltagelse i pokalturneringens Final 4, og så også et tæt program i ligaen.

I sidste weekend skuffede BSV’erne både sig selv og resten af håndbold-Danmark, da holdet efter først at have vundet overbevisende med 26-22 i Polen over Wisla Plock efterfølgende i søndags – højest overraskende – tabte hjemme i Silkeborg med 27-20. Det skete efter en grum anden halvleg, hvor polakkerne holdt BSV nede, så hjemmeholdet blot scorede fem mål, og da Wisla Plock modsat lavede 14 mål fik de polske gæster altså fuldstændigt vendt denne play off-kamp på hovedet efter, at BSV ellers havde haft fuld kontrol over kampen og ført med 15-13 ved pausen. Dermed gik BSV glip af en lukrativ 1/8-finale i Champions League.

Nu er KIF jo ikke Wisla Plock i denne sæson, så om KIF’erne kan lave lignende mirakler i Silkeborg er nok mere end tvivlsomt. Men trods en stribe nederlag i de senere kampe har KIF’erne vist både fight og god indstilling til tingene – og de egenskaber skal med på banen igen fredag aften i Silkeborg. Så hvem ved, hvad der kan ske? Og så er det da værd at erindre om, at KIF og BSV spillede 23-23, da de to klubber mødtes tidligere i denne sæson i den første kamp i Sydbank Arena Kolding.