Arkiv

Det var noget op ad bakke for KIF


Det meste af det, der kunne gå galt, gik galt for KIF Koldings mandlige håndboldligahold, da holdet onsdag aften hjemme i Sydbank Arena tabte med 24-33 til TTH Holstebro efter en vestjysk føring på 12-18 ved pausen.

Fra start satte vestjyderne sig på kampen, og allerede efter knap ni minutters spil var KIF-træner Lars Rasmussen nødsaget til at tage en time out ved stillingen 3-7 til gæsterne. TTH’s dynamo på venstre fløj, Magnus Bramming havde da scoret tre mål på kontra, ligesom tre indspil til stregspilleren Lars Mousing også endte i netmaskerne uden at KIF’s forsvar fik dæmmet op for et par af de våben, som KIF’erne i forvejen havde som fokusområde.

Gæsternes dominans fortsatte i midten af første halvleg, og efter 25 minutters spil reducerede Kasper Irming gæsternes føring til 12-15. KIF’erne erobrede igen bolden og havde chancen for at reducere føringen til to mål, da dommerne dømte en teknisk fejl på Jens Svane Peschardt, som set fra tilskuerpladserne virkede noget uforståelig. I stedet løb Magnus Bramming igen kontra, og så var gæsterne atter foran med fire mål. Det blev ikke bedre i slutningen af halvlegen, og derfor var det i den grad op ad bakke for KIF bagud med seks mål ved pausen.

Starten på anden halvleg blev ikke bedre set med KIF-øjne, og da Kasper Irming efter knap otte minutters spil i anden halvleg blev præsenteret for både det røde og det blå kort for en forseelse man ikke kunne få øje på på tilskuerpladserne blev stemningen i hallen temmelig ophedet, og de to dommere kom i centrum med en række kendelser, som begge lejre var temmelig uforstående over for.

Det ændrede ikke på, at gæsterne var på sikker sejrskurs med føringer på syv, otte og ni mål. KIF’erne blev ved med at fighte for sagen, og i KIF-målet viste Anders Petersen både klasse og kampgejst, og han snuppede blandt andet tre straffekast – heraf to fra TTH’s normalt meget sikre straffekastskytte, Magnus Bramming.

I fraværet af Kasper Irming var Olafur Gustafsson KIF’s eneste alvorlige skudtrussel, og på sin fødselsdag spillede Olafur en glimrende kamp med otte mål på 13 forsøg.

Men samlet set må vi også konkludere, at der ikke kunne pilles ved TTH-sejren. Patrick Westerholms mandskab spiller fremragende håndbold, og holdet ligner et godt bud på en DM-semifinalist.

Og vi der holder med KIF har ingen grund til at falde i et dybt hul. Forhåbentlig venter der nogle meget vigtige og afgørende kampe om at undgå nedrykning fra ligaen. Det forudsætter lige, at TMS ikke henter fire point i sine to sidste kampe mod Lemvig hjemme og Skjern ude.

Og skal KIF’erne ud i de kampe – ja, så er der i den grad brug for opbakningen fra alle KIF-fans. Ægte fans er med i både med- og modgang!

KIF’s målscorere:

Olafur Gustafsson, 8, Alexander Morsten, 4, Andreas Væver og Andreas Flodman, begge 3, Kasper Irming og Jens Svane Peschardt, begge 2 mål, Jacob Groes Hansen og Mathias Daugaard, begge 1 mål.

Topscorere TTH: Magnus Bramming, 12, Lars Mousing og Kay Smits, begge 4 mål.

Udvisninger:

KIF: 5, TTH: 5

Tilskuere i Sydbank Arena: 1948