Arkiv

Sådan KIF – super sejr i Thisted


Efter en fremragende holdpræstation vandt KIF Koldings mandlige håndboldligahold onsdag aften en sikker, flot og overbevisende sejr på 31-24 over formstærke Mors Thy Håndbold på udebane i Thisted.

Det skete efter en disciplineret og stærk indsats af et KIF-mandskab, som spillede tålmodigt i første halvleg, og her med stærkt forsvarsspil og en ypperlig Anders Petersen i KIF-målet bragte sig foran med 14-9 ved pausen og dermed lagde grunden til sejren.

KIF’erne fortsatte de gode takter i anden halvleg, hvor holdet udbyggede sin føring – blandt andet da KIF’s stærke franske stregspiller Cyril Viudes erobrede en bold i det 35. minut og så løb kontra og scorede til 18-11 for KIF. Herefter fulgte en svær periode for KIF’erne, da Alexander Morsten fik sin anden udvisning og frem til det 39. minut scorede hjemmeholdet så fire mål i træk – og 18-11 til KIF blev pludselig til en føring på kun 18-15. Men KIF’erne bevarede roen og på et straffemål af Alexander Morsten og et mål af playmaker Martin Mauer Larsen bragte KIF’erne sig igen på sejrskurs og foran med 20-15. Herefter fulgte en periode, hvor de to mandskaber byttede mål, hvor KIF’erne var foran med mindst fire mål efter klogt og disciplineret spil.

Så fulgte et fantastisk flot soloshow fra KIF’s erfarne højre back, Kasper Irming, som viste at han fortsat er en klassespiller og en uhyre vigtig spiller for KIF. Fra det 47. minut til det 53. minut lavede Irming således fem kasser i rap, og da han i det 53. minut scorede til 27-20 var KIF-sejren for alvor inden for rækkevidde.

Hos KIF er der grund til at fremhæve alle spillere for en helt igennem fremragende kamp – også når man betænker, at vigtige profiler som Olafur Gustafsson og langtidsskadede Mathias Thynell ikke var med - og en stamspiller som Andreas Væver på fløjen også kun var på banen i meget begrænset omfang.

Sådan KIF – stærkt spillet og kæmpet. Lad os se det igen lørdag eftermiddag, klokken 16 i Sydbank Arena, når Ribe-Esbjerg kommer på besøg. Her skal KIF-drengene have maksimal opbakning til denne meget vigtige kamp, som i bedste fald kan betyde, at KIF lørdag ved 18-tiden ikke længere behøver tænke på nedrykning.

KIF’s målscorere mod Mors Thy:

Kasper Irming, 8, Alexander Morsten, 7, Andreas Flodman, 5, Martin Mauer Larsen, 4, Jens Svane Peschardt, 3, Cyril Viudes, 2, Andreas Væver og Jeppe Larsen, hver 1 mål.

Anders Petersen stod med en redningsprocent på 31,4.

Mors/Thy topscorer:

Jakob Hessellund, 6, Erik Thorsteinsen Toft, 4.