Arkiv

Nu skal Sydbank fyldes til kamp mod TM Tønder


For KIF Koldings mandlige ligahold venter nu to – eller tre – højspændte og intense kampe om en plads i næste års håndboldliga, hvor modstanderen er TM Tønder.

Det er en realitet efter, at KIF’erne lørdag eftermiddag tabte med 28-26 ude mod Lemvig-Thyborøn efter, at hjemmeholdet havde ført med 14-11 ved pausen.

For alle KIF-fans, som gerne vil se ligahåndbold i Kolding gælder, at det er nu I for alvor skal komme op af sæderne. Hvis alle KIF-fans mobiliserer venner og bekendte og hver tager to gode venner med i Sydbank Arena Kolding nu på fredag den 10. maj, klokken 18.30 – ja, så kan vi sagtens blive de 4000-5000 tilskuere, som skal til for at skabe en massiv kulisse, som kan bakke op om KIF-drengene. Det er nu, der i den grad er brug for opbakningen!

Om kampen i Lemvig må man konstatere, at KIF’erne kom skidt fra start og var bagud med 11-6 efter knap 18 minutters spil. Efter en indledning med for mange tekniske fejl og et vaklende KIF-forsvar, som ikke formåede at dæmme op for hjemmeholdets bagspillere, Rasmus Porup, Andreas Damgaard og Jonas Gade Nielsen.

Mod slutningen af første halvleg kom KIF’erne bedre med samtidig med, at Richard Frisk i KIF-målet diskede op med en række gode redninger.

I anden halvleg var KIF i det første kvarter bagud med to-tre mål, men med seks et halv minut tilbage af kampen spidsede dramaet til, da Alexander Morsten fra stregen fik reduceret til 22-23 for KIF. Med mindre end fem minutter tilbage steg dramaet til uanede højder. KIF’s franske stregspiller, Cyril Viudes, fik en to minutters udvisning ved stillingen 24-23 til hjemmeholdet, og efterfølgende fik hjemmeholdet straffekast. Efter, at gulvtørrerne havde gjort deres arbejde, valgte dommerparret besynderligt nok at fløjte spillet i gang uden, at KIF-målmand Anders Petersen var klar, og dermed kunne Rasmus Porup fra Lemvig score karrierens nok nemmeste mål på straffe i et tomt mål.

Det var med til at knække KIF, som skulle bruge minimum uafgjort for, at holdet allerede lørdag eftermiddag kunne sikre forbliven i ligaen. Nu var det i stedet Lemvig-Thyborøn, som kunne juble denne eftermiddag.

Og faktum er altså, at KIF’erne skal ud i to eller tre altafgørende kampe mod TM Tønder, som blev nummer to i 1. division.

Kamptidspunkterne er:

Kamp 1: fredag den 10. maj, klokken 18.30 i Sydbank Arena, Kolding

Kamp 2: tirsdag den 14. maj, klokken 19.30 i Tønderhallerne

Evt. 3. kamp: fredag den 17. maj i Sydbank Arena Kolding

Kampfakta

Lemvig-Thyborøn-KIF: 28-26 (14-11)

Topscorere, Lemvig: Andreas Damgaard, 7, Jonas Porup, 6, Jonas Gade Nielsen, 5.

KIF Kolding:

Alexander Morsten, 7, Olafur Gustafsson og Andreas Flodman, begge 4, Kasper Irming og Jens Svane Peschardt, begge 3, Mathias Daugaard, 2, Andreas Væver og Cyril Viudes, begge 1 mål.

I KIF-målet nåede Richard Frisk op på en redningsprocent på 37,5 – mere end godkendt!

1310 tilskuere i Lemvig