Arkiv

Nu er det alvor for KIF Kolding


Nu er der ikke flere livliner tilbage skrev JydskeVestkystens Kim Mikkelsen, da KIF’erne i lørdags tabte den tætte kamp med 24-26 i Lemvig. Kampen, som betød, at KIF’erne nu skal ud i to – eller tre – altafgørende kampe om forbliven i mændenes håndboldliga mod TM Tønder.

Hos både træner Lars Rasmussen og spillerne hos KIF Kolding kender man situationens alvor, og Lars Rasmussen lover, at det er et fokuseret og beslutsomt KIF-mandskab han sender på banen fredag aften, klokken 18.30 i Sydbank Arena Kolding til den første af de altafgørende kval-kampe.

-Vi går til kampene med stor respekt for TM Tønder, som har gjort det rigtig godt i 1. division. Her har de hele sæsonen kørt parløb i toppen med Fredericia HK, som endte med at snuppe den direkte oprykningsplads til ligaen. Men vi har først og fremmest fokus på vores eget spil og vores egen indsats. Og én af de ting vi skal have gjort noget ved, er at minimere de tekniske fejl, som vi desværre havde for mange af i første halvleg i Lemvig. Det betød, at vi halsede efter hjemmeholdet, og det skal vi ikke gentage fredag aften, hvor det er os, der er hjemmehold og har opbakningen fra et stort publikum, siger Lars Rasmussen.

-Vi skal vise, at vi er KIF Kolding, og at vi er en klub med en stor historie og en by, hvor håndbolden er en så vigtig sport, så byen skal have et ligahold. Det er vores mission, og det siger vi samtidig med, at vi har respekt for en modstander, som selv var i ligaen indtil for et år siden. Samtidig skal vi have hjemmebanen i Sydbank Arena til at koge, så publikum er med os som vores ottende mand, siger Lars Rasmussen.

Hos TM Tønder er der mange spillere, som har erfaring fra ligaen. Det gælder målmand Christian Trans, som har spillet i ligaen for både Tønder og Fredericia HK, højre back Ulrik Nøddesbo Eggert, stregspiller Emil Bergholdt, som har spillet i ligaen for både Skjern og Tønder, højre fløj Hans Martin Asmussen, som har spillet i ligaen hos både Sønderjyske, Tønder og Skjern samt den tidligere U-landsholdsspiller, Lasse Nikolajsen, som har en fortid som ligaspiller hos Ribe-Esbjerg. Hertil kommer, at Tønder i denne sæson har hentet en skudstærk svensker i form af venstre back Felix Kasch, som har spillet i den svenske liga hos Skövde. Hos TM Tønder er der også en enkelt spiller med en fortid hos KIF, forsvarsklippen Rolf Ravn, som spillede sine junior- og ynglingeår hos KIF, og også var inde omkring KIF Kolding Københavns ligahold, hvor han fik en række korte indhop i konkurrence med store profiler som Kim Andersson og Kasper Irming. På trænerbænken er det også en tidligere KIF-spiller, Torben Sørensen, som dirigerer slaget for sønderjyderne. I slutningen af 90’erne havde Sørensen en kort karriere som en meget stærk stregspiller hos KIF Kolding.

Men fredag aften glemmer vi for en stund de gamle venskaber væk, og så satser vi på, at KIF-drengene giver den hele armen og viser, at vi også i næste sæson i Kolding kan se frem til ligahåndbold. Det kræver maksimal opbakning fra KIF’s fans i alle 60 minutter. Kom i rigtig god tid til denne kamp, som fløjtes i gang klokken 18.30. Vi forventer op imod 4000 tilskuere til dette brag, så kom og vær med til opvarmningen i god tid!