Arkiv

Nu har KIF ryggen mod muren


Et rekordstort publikum på 4088 tilskuere i Sydbank Arena Kolding fik fredag aften ikke det de kom efter: en KIF-sejr. Tværtimod. De så et velspillende TM Tønder-hold vinde den første af to – eller tre – kvalifikationskampe til næste års håndboldliga med 25-23 efter en Tønder-føring på 16-12 ved pausen.

De 400-500 medrejsende TM Tønder-fans havde naturligvis en festlig aften i den heftige kulisse, som Sydbank Arena blev omdannet til, men man må også konstatere, at nok spillede sønderjyderne godt. Men de var i høj grad en lang stribe tekniske fejl og dårlige KIF-afslutninger, som var skyld i, at KIF’erne ikke vandt den kamp.

Da KIF’s hurtige svenske højre fløj, Andreas Flodman med ti minutter igen udlignede til 21-21 fuldendte han et flot KIF-come back efter, at KIF’erne havde halset efter hele kampen, men i de efterfølgende seks minutter havde KIF’erne så yderligere et par fejlafleveringer og et par ukoncentrerede afslutninger – og så bragte Tønder sig igen foran, nu med 23-21. Da manglede der fire minutter af kampen – og det hul fik KIF’erne aldrig lukket.

Der er ingen grund til som KIF-fan ikke at anerkende Tønders sejr. Gæsterne spillede en flot kamp. Men vi ved også, at KIF’erne kan spille langt bedre end holdet gjorde fredag aften. Et slag er tabt, men ”krigen” er på ingen måde slut endnu.

Godt nok har KIF’erne nu ryggen mod muren. Men hjemmeholdet har også et enormt forventningspres på skuldrene, når de to mandskaber mødes på tirsdag, klokken 20.45 i Tønder. Her bliver det KIF’ernes opgave – sammen med de medrejsende fans – at spolere TM Tønders oprykningsfest og sikre en tredje kamp fredag den 17. maj i Sydbank Arena Kolding!

Matchfakta:

Målscorere:

KIF: Olafur Gustafsson og Andreas Flodman, begge 5, Kasper Irming, Alexander Morsten og Martin Mauer Larsen, hver 3, Jens Svane Peschardt, 2, Jeppe Larsen og Mathias Daugård, hver 1 mål.

Anders Petersen havde i KIF-målet en redningsprocent på 40 – 10 redninger på 25 skud.

TM Tønder: Lasse Nikolajsen, 8, Felix Kasch og Emil Bergholdt, begge 5, Hans Martin Asmussen, Lasse Hamann-Boeriths og Ulrik Nøddesbo Eggert, hver 2 samt Mathias Møller, 1 mål.

Christian Trans havde i målet hos TM Tønder en redningsprocent på 45 – 18 redninger på 40 skud.

4088 tilskuere i Sydbank Arena Kolding