Arkiv

Den store finale venter fredag i Sydbank Arena Kolding


Efter en fremragende holdpræstation tirsdag aften, hvor KIF Koldings ligamænd tog til Tønder og vandt en knusende sikker 29-19 sejr efter 16-8 ved pausen venter nu den helt store finale, når KIF Kolding klokken 20.45 tager imod TM Tønder i den tredje og altafgørende ligakvalifikationskamp.

KIF-sejren tirsdag aften blev en realitet efter en stærk, determineret og meget disciplineret holdindsats, hvor KIF’erne med en fremragende Anders Petersen i målet bragte sig i front med 3-0 efter ni minutter og 6-1 efter 14 minutter.

KIF-forsvaret stod bomstærkt, og først efter knap 15 minutter scorede hjemmeholdet sit første mål i åbent spil, da Lasse Hamann-Boeriths reducerede til 2-6. KIF’erne fortsatte det meget disciplinerede spil i både forsvar og angreb. I angrebet oftest iscenesat af Kasper Irming, Jens Svane Peschardt og Martin Mauer Lauersen, som altid fandt gode løsninger med både indspil til Alexander Morsten på stregen og ikke mindst Andreas Flodman på højre fløj. Samtidig var effekten af KIF’s stærke forsvarsspil også, at hjemmeholdet begik mange fejl og slet ikke fandt de løsninger i angrebet, som Tønder gjorde i den første kamp i Kolding. KIF-forsvaret havde godt styr på Tønders hugger, Felix Kasch, ligesom højre back Ulrik Nøddesbo Eggert også helt blev holdt fra at score. Af Tønders bagspillere var det reelt kun den unge Jacob Lyck, der med fire mål på otte forsøg samt den tidligere KIF’er, Rolf Ravn, der havde held til i nogen grad at overvinde den stærkt spillende Anders Petersen i KIF-målet.

Og så var forskellen på kampen fredag i Kolding og kampen tirsdag aften i Tønder, at hvor Tønder fik fat i masser af returbolde i Kolding var billedet lige omvendt tirsdag aften. Her var det KIF’erne, som var hurtigst over returboldene, og det resulterede i flere KIF-mål.

For KIF’erne var kampen tirsdag aften forhåbentlig det rigtige afsæt til den store finale fredag aften. Men vi ved også godt, at der ikke er noget afgjort endnu, og derfor skal KIF’erne meget gerne have en fyldt hal med 5000 tilskuere i ryggen. Det fortjener KIF-spillerne, som tirsdag aften leverede en fantastisk holdpræstation og spillede med en uhyre lav fejlmargin.

Køb billet til fredagens altafgørende finale fra onsdag formiddag på www.kif.dk. Vi fortsætter selvfølgelig vores gode tilbud.

Matchfakta:

TM Tønder-KIF Kolding: 19-29 (8-16).

Målscorere, TM Tønder: Jacob Lyck og Mathias Møller, begge 4, Rolf Ravn og Emil Bergholt, begge 3, Felix Kasch, 2, Lasse Hamann-Boeriths, Benjamin Holm og Nikolai Emil Keller, hver 1 mål.

Christian Trans havde en redningsprocent på 32 procent i Tønder-målet

KIF Kolding: Andreas Flodman, 11, Alexander Morsten, 6, Kasper Irming, 3, Martin Mauer Larsen, Jens Svane Peschardt og Olafur Gustafsson, hver 2 mål samt Cyril Viudes, 1 mål.

Anders Petersen havde i KIF-målet en redningsprocent på 44.

1493 tilskuere i Sportscenter Tønder