Arkiv

Sådan drenge og piger: KIF er og bliver et ligahold!


Vi har slået Montpellier, Veszprem og Flensborg (med 15 mål) i Kolding Hallen. Vi har spillet uafgjort mod THW Kiel og FC Barcelona, og vi har fejret mesterskaber og masser af andre store triumfer på en hjemmebane, som før var et uindtageligt fort.

Men der er vi ikke lige nu – langt fra. Men til gengæld er KIF Kolding fortsat et håndboldligahold, og det er vi efter en fantastisk dejlig St. Bededagsaften, hvor KIF Kolding besejrede TM Tønder med 33-28 efter en føring på 17-14 ved pausen.

Og den sejr er vi lykkelige for. Fredag aften kort før klokken 23 brød 4129 tilskuere (minus 400 fra Tønder) ud i ekstatisk jubel for betydningen af den sejr kan ikke overvurderes. Derfor jublede vi som havde vi slået Veszprem eller spillet uafgjort mod FC Barcelona.

Her skal vi ikke levere et minutiøst referat af aftenens kamp, men blot konstatere, at det var en helstøbt holdindsats, som var bag sejren. Hele holdet leverede en formidabel indsats – også da det for alvor kneb og KIF’s fem måls føring – 20-15 – blev hentet af Tønder, der udlignede til 21-21 med 17 minutter tilbage. Med et kvarter tilbage bragte Tønder sig også i front med 21-22 og med godt ti minutter tilbage var Tønder fortsat i front med 24-25. Da sitrede Sydbank Arena i nervøs spænding, men så var der flere KIF-spillere, som trådte i karakter. Martin Mauer Larsen, som har haft en svær sæson, scorede et par fantastiske mål, unge Jeppe Larsen scorede på en kontra sit tredje mål, og både Jens Svane Peschardt og Kasper Irming lavede vigtige mål i slutfasen samtidig med, at Anders Petersen diskede op med vigtige redninger, da TM Tønder var tvunget til at forcere.

Samtlige KIF-spillere fortjener at blive nævnt: Cyril Viudes spillede en flot afskedskamp, Flodman på fløjen var som altid scoringssikker, Olafur Gustafsson og Alexander Morsten leverede en klippestærk indsats både i forsvar og angreb, og Richard Frisk havde også nogle vigtige redninger og en super aflevering, som endte i hænderne på Andreas Flodman, som gav en vigtig kontrascoring.

Og på KIF-bænken sørgede makkerparret Lars Rasmussen og Lasse Boesen så også for, at KIF-spillerne fik de rigtige taktiske input, som betød at KIF’erne bevarede roen – også da det så rigtig svært ud.

Og midt i sejrsrusen må man så også anerkende, at TM Tønder spillede en fantastisk flot kamp, og i den grad var en ligeværdig modstander for KIF. Holdet viste flot moral – og undervejs også masser af håndbold på liganiveau. Men heldigvis – set med KIF-briller – var det ikke nok, og derfor er KIF Kolding også et ligahold i næste sæson.

Og vi glæder os allerede til næste sæson. Stamspillere som Mathias Thynell og Andreas Væver vender tilbage efter skader. Unge talenter som Mikkel Bork og Benjamin Suman er også tilbage efter langtidsskader, og så får vi også tilgang af tre stærke profiler som Troels Vejby Jørgensen fra AIK Stockholm, Chris Jørgensen fra Sønderjyske og Benjamin B. Pedersen fra TMS Ringsted. De sikrer, at KIF-truppen bliver bedrere og givetvis også stærkere i næste sæson. Og så siger vi sluttelig en kæmpestor tak til Cyril Viudes for otte fantastiske sæsoner i KIF!

Målscorere:

KIF: Kasper Irming og Jens Svane Peschardt, begge 7, Martin Mauer Larsen, 5, Andreas Flodman og Alexander Morsten, begge 4, Jeppe Larsen, 3, Cyril Viudes, 2, Olafur Gustafsson, 1 mål.

TM Tønder: topscorere: Lasse Nikolajsen og Mathias Møller, begge 5, Emil Bergholt, 4, Felix Kasch, Hans Martin Asmussen, Ulrik Nøddesbo Eggert, hver 3.

4129 tilskuere i Sydbank Arena (sæsonrekord)