Arkiv

KIF slog stærkt 1. divisionshold


KIF Koldings mandlige ligahold vandt torsdag aften en tæt træningskamp mod 1. divisionsholdet HC Midtjylland. På måltavlen i Sydbank Arena lød sejrscifrene på 25-23 i hjemmeholdets favør efter en pauseføring på 16-10 til KIF.

Nu er det i højere grad spillet og den proces holdet er i – mere end resultaterne – som er vigtigt i træningskampene, men kampen mod HC Midtjylland viste, at trænerduoen Ulf Sivertsson og Andreas Toudahl fortsat har meget at arbejde med, før KIF-spillet sidder lige i ”skabet”.

Ikke mindst i angrebet er der stadig mange aftaler, som ikke er på plads – og det er sådan set ikke spor underligt i betragtning af, at KIF i denne sæson skal integrere fem nye spillere, som alle er tiltænkt vigtige roller på et KIF-hold, som i denne sæson har en klart større bredde sammenlignet med sidste sæson.

I første halvleg stod KIF’erne ganske godt i forsvaret og holdet kom sikkert foran med 15-7, blandt andet i kraft af flere redninger fra Richard Frisk i KIF-målet, som så sendte flere præcise udkast, som betød kontrascoringer fra blandt andre Frisks landsmand, Andreas Flodman på højre fløj.

I anden halvleg steppde et godt spillende og kæmpende HC Midtjylland op i forsvaret, og midtjyderne fik slået rytmen ud af KIF’s angrebsspil. Det betød, at gæsterne kom tættere på. Men KIF’erne var nu alligevel hele tiden i front, og noget af det, der fungerede hos KIF var indspil til stregen, hvor Alexander Morsten som regel omsatte disse indspil til mål.

I kampen var der også et par af KIF’s nye spillere, islandske Arni Bragi Eyolfsson og Troels Vejby Jørgensen, som gav prøver på deres repertoire. Islandske Arni er en god gennembrudsspiller, og Troels Vejby Jørgensen er en mand med en ”hammer” på venstre back. Det fik vi et par eksempler på.

Men kampens spiller var nu nok at finde hos gæsterne, i form af højre back Rasmus Madsen, som var særdeles stærk både på langskud og gennembrud. Ham havde KIF-forsvaret meget svært ved at holde. Og kampen antyder, at HC Midtjylland kan blive en seriøs kandiat til en tilbagevenden til håndboldligaen, hvor klubben var for to år siden, inden den gik konkurs.

Træningskampen i Sydbank Arena blev overværet af op imod 400 tilskuere. Det mere end antyder, at interessen for at se det nye KIF-hold er ganske stor. Og alle de tilskuere kan passende komme igen på søndag den 11. august, klokken 11, hvor KIF igen i Sydbank Arena tager imod de finske mestre og Champions League-deltagere, Cocks.

Kom og bak KIF-drengene op ved denne kamp, hvortil der også er gratis adgang.