Arkiv

KIF’s kontramaskine knuste finske mestre

45-22 stod der på måltavlen i Sydbank Arena Kolding søndag ved middagstid, da KIF’s Koldings mandlige ligahold havde udklasseret de finske mestre og Champions League-deltagere, Cocks.

Bag de cifre ligger en koncentreret og stærk holdindsats af et KIF-hold, som sammenlignet med torsdagens træningskamp mod HC Midtjylland steppede gevaldigt op med stærkt forsvars- og målmandsspil, angrebsspil med en meget lille fejlmargin og ikke mindst kontraspil af højeste klasse.

Fra første sekund var det et meget motiveret og målrettet KIF-hold, som var på banen. En stærkt skydende Mathias Thynell lagde ud med et par kanonkugler ude bagfra, og da samtidig forsvaret stod stærkt og Richard Frisk i KIF-målet viste stor klasse betød det mange redninger, som blev omsat til præcise udkast, som både Andreas Flodman på fløjen og KIF’s nye stregspiller Benjamin Pedersen nød godt af. De var begge god for en håndfuld kontrascoringer i første halvleg, og så førte det meget koncentrerede KIF-mandskab med 20-12 ved pausen.

Her skal de så også med, at det finske mesterhold undervejs viste, at de skam sagtens kan spille hurtigt og tempofyldt håndbold. Finnerne lykkedes med en del fine kombinationer og indspil til stregen, mens KIF-forsvaret til gengæld havde godt styr på de finske bagspillere, som sjældent lykkedes med skud ude bagfra.

I anden halvleg skruede et sprudlende KIF-hold lige lidt ekstra op for niveauet, og der gik 13 minutter inden det lykkedes for finnerne at komme til scoring. På det tidspunkt havde KIF scoret 14 mål, og så var pauseføringen på 20-12 udbygget til en føring på 34-12. Høj klasse af KIF’erne – også selvom det var en træningskamp. Det fine KIF-spil fortsatte i resten af kampen, hvor også spillere som Arni Eyolfsson, Alexander Morsten, Jens Svane, Martin Mauer Larsen, Jeppe Larsen og Mathias Daugaard viste masser af gode momenter på et KIF-mandskab, som i denne sæson har en fantastisk stor bredde, som lover godt for den sæson, der venter forude.

To af KIF’s nye spillere, bagspilleren Troels Vejby Jørgensen og den svenske fløj Frederik Gustafsson blev begge undervejs i kampen slået groggy i mødet med de finske forsvarsspillere. Værst så det ud for Fredrik Gustafsson, som kom galt afsted efter, at han havde scoret et flot mål fra fløjen efter et indspil på vip fra playmaker Chris Jørgensen.

Det var så også de eneste minusser for KIF på en dag, hvor KIF-mandskabet viste takter, som lover rigtig godt for den kommende håndboldsæson mod et finsk mesterhold, som i sidste sæson i Champions League på hjemmebane slog det polske storhold, Wisla Plock og ligeledes spillede uafgjort mod spanske Ademar Leon.

Kampen i Sydbank Arena blev overværet af cirka 300 tilskuere.

KIF’s målscorere:

Andreas Flodman, 12, Benjamin B. Pedersen, 9, Mathias Thynell, 5, Jens Svane, 4, Martin Mauer Larsen og Alexander Morsten, begge 3, Arni Bragi Eyolfsson, Mathias Daugaard, Frederik Gustafsson og Jeppe Larsen, alle 2, og Troels Vejby Jørgensen, 1 mål.