Arkiv

Overbevisende KIF-sejr over Nordsjælland


Som fan af KIF Koldings mandlige ligahold er det i denne sæson svært at bevare pessimismen. Det fik vi bekræftet lørdag eftermiddag, da KIF Kolding spillede sin femte og sidste træningskamp forud for pokal 1/8-finalen på fredag mod Aalborg.

I Vejen Idrætscenter mødte KIF Kolding ligakollegerne fra Nordsjælland Håndbold, og efter en rigtig god træningskamp endte det med en overbevisende KIF-sejr på 35-25 efter en føring på 19-13 ved pausen.

Det var KIF’s fjerde sejr på stribe, og kampen lørdag eftermiddag bekræftede, at KIF’erne rent spillemæssigt er på rette vej. KIF-forsvaret var meget bevægeligt, og en række gode parader dannede så også basis for, at Richard Frisk i KIF-målet i første halvleg havde mere end en håndfuld fine redninger. Og som i mange af de foregående kampe viste Frisk så også, at han er mester i præcise udkast til sin landsmand på fløjen, Andreas Flodman. Det gav KIF flere nemme kontramål.

I forsvaret havde KIF’erne kun for alvor svært ved at holde Nordsjællands nye bagspiller, unge Mathias Møller, som i sidste sæson spillede i TM Tønder. Møller havde mange gode aktioner med gennembrud, underhåndsafslutninger og afslutninger ude bagfra. Han ligner en forstærkning for Nordsjælland.

I det stationære angrebsspil har KIF i spillere som Mathias Thynell, Jens Svane Peschardt og Troels Vejby Jørgensen stærke spillere, som både kan hamre kuglen i kassen og som samtidig har godt blik for både stregspillere og fløje. Der var masser af drev i KIF-angrebet – også i en kamp, hvor playmaker Chris Jørgensen slet ikke var på banen, og en anden vigtig bagspiller Martin Mauer Larsen sad på tribunen og ikke var omklædt. Det samme var tilfældet med Frederik Gustavsson, Olafur Gustafsson og Jacob Groos Hansen, og det fortæller noget om den bredde KIF Kolding råder over i denne sæson.

En anden positiv faktor set med KIF-øjne er også, at selvom KIF’erne fører det meste af kampen med seks-syv-otte mål – ja, så kværner holdet bare videre og beholder koncentrationen i alle 60 minutter. Og uanset hvem, der kommer på banen – ja, så er der kvalitet over præstationen. Unge spillere som Mathias Daugaard og Jeppe Larsen kom ind og havde flere gode aktioner, og fem minutter før tid afløste Rasmus Døssing Richard Frisk i målet. Rasmus startede med at snuppe et straffekast, og havde efterfølgende yderligere et par redninger. Og så har KIF også masser af fysisk styrke og kvalitet på stregen i form af Benjamin B. Pedersen og Alexander Morsten, så det er som nævnt temmelig svært at bevare pessimismen….

KIF’erne viste også undervejs i kampen mod Nordsjælland fine spillemæssige momenter. Blandt andet, da Andreas Flodman fra fløjen sendte et vip ind i næverne på Jens Svane Pescardt, som scorede KIF’s næstsidste mål og øgede til 34-25. KIF’erne fik fortjent taktfaste klapsalver fra de cirka 400 tilskuere, som dannede en fin ramme om træningskampen i Vejen Idrætscenter.

Eneste minus på en fin og velspillet træningskamp var, at i slutningen af første halvleg kom Nordsjællands stærke bagspiller Nicolas Lundbye Kristiansen til skade ved et hændeligt uheld. Set udefra kunne det godt ligne en alvorlig knæskade. Det håber vi bestemt ikke for Nicolas, der som de fleste KIF-fans vil vide har en fortid i KIF-trøjen. Fra KIF’s side ønsker vi ham god bedring – og håber ikke, at det er den alvorlige knæskade, som det kunne ligne fra tilskuerpladserne.

Topscorere for KIF på en fin lørdag eftermiddag blev Mathias Thynell og Jens Svane Peschardt, som begge scorede otte mål.

Og nu er KIF’erne så klar til at tage imod de danske mestre og pokalmestre Aalborg Håndbold på fredag den 23. august, kl. 18.30 i Sydbank Arena. Her har KIF’erne i den grad fortjent at få en meget massiv kulisse i ryggen. Så kan det godt gå hen og blive en hed fredag aften i Kolding!