Arkiv

KIF tabte til stærke Århus-skytter


KIF Koldings spillere vidste det sådan set godt på forhånd. Skal man slå Århus Håndbold skal man gerne dæmme op for holdets meget stærke skytter. Det lykkedes desværre ikke rigtig tirsdag aften, da Århus Håndbold i Ceres Arena i Århus tog imod KIF’erne og endte med at vinde med 35-30 efter, at hjemmeholdet havde været foran med 17-15 ved pausen.

En vigtig del af forklaringen på hjemmeholdets sejr var, at holdets tre stærke bagspillere Nikolaj Læsø, Anders Kragh Martinussen og Torben Petersen tilsammen scorede ikke færre end 25 af århusianernes 35 mål. Playmaker Nikolaj Læsø var den helt store skarpretter med 12 mål, mens Anders Kragh Martinussen og Torben Petersen scorede henholdsvis ni og fire mål.

Århus var i teten det meste af kampen, og i første halvleg var holdet foran med både 12-7 og 15-11. Men på en god slutspurt fik KIF’erne reduceret til pausestillingen 17-15. Det er værd at bemærke, at KIF-keeper Anders Petersen lå med en noget højere redningsprocent end begge hjemmeholdets keepere, men til gengæld fik Petersen i KIF-målet ikke al for megen hjælp af sit forsvar, som ikke var på det niveau, der skal til for at dæmme op for et hold med så stærke skytter som Århus.

I anden halvleg startede KIF’erne godt, og det så fint ud, da Chris Jørgensen udlignede til 19-19 på et gennembrud efter 36 minutters spil. Men så fulgte en teknisk fejl og en lidt for dårlig afslutning, og så var hjemmeholdet igen foran med tre mål - 22-19.

KIF’erne blev ved med at fighte, og da en velspillende Jens Svane Peschardt med små ni minutter igen reducerede til 28-26 var der stadig muligheder for, at KIF’erne kunne få et godt resultat.

I slutfasen var hjemmeholdet dog igen skarpest, og da KIF’erne både havde et par boldtab og andre tekniske fejl endte det så med en lidt for sikker sejr – set med KIF-øjne – og så kunne Århus køre 35-30 sejren i hus.

Nu skal KIF’erne så til gengæld hurtigt op på hesten igen, for allerede nu på førstkommende søndag den 8. september, kl. 16.00 skal KIF’erne igen i aktion, når holdet hjemme i Sydbank Arena tager imod Skanderborg Håndbold. Her skal KIF’erne have maksimal opbakning, så holdet kan komme på tavlen i mændenes håndboldliga!

Målscorere Århus:

Nikolaj Læsø, 12 mål, Anders Kragh Martinussen, 9, Torben Petersen og Tobias Møller, begge 4, Besard Hakaj, 3, Mads Peter Lønborg, Emil Jessen og Nikolaj Vinter, hver et mål.

KIF Kolding:

Jens Svane Peschardt, 8, Andreas Flodman, 5, Mathias Thynell og Fredrik Gustavsson, begge 4, Benjamin B. Pedersen og Alexander Morsten, begge 3, Chris Holm Jørgensen, 2 samt Troels Vejby Jørgensen, 1 mål.

1389 tilskuere i Ceres Arena i Århus

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding