Arkiv

KIF fik slettet nullet – men det føltes som et tabt point


Lad os starte med det positive først. KIF Koldings mandlige håndboldligahold fik slettet nullet i pointtabellen. Men da holdet fredag aften kort før klokken 21 gik fra banen i Sydbank Arena var glæden hos hjemmeholdet og KIF Koldings fans til at overse efter det uafgjorte 23-23 resultat i kampen mod Lemvig-Thyborøn.

Det var nemlig mere et tabt end et vundet point efter en kamp, hvor KIF’erne stort set havde været i front fra start til slut. Og da KIF’erne efter 14 minutters spil i anden halvleg førte med 18-13 og med godt ni minutter tilbage førte med 20-16 var troen på sæsonens første KIF-sejr stor. KIF’erne havde indtil da spillet med en god intensitet i forsvaret, med en meget stærk Richard Frisk i målet og med varieret og meget fornuftigt spil i angrebet, samtidig med at antallet af tekniske fejl var begrænset. Og engagementet og intensiteten fejlede ikke noget på KIF-mandskabet.

Men et klogt spillende Lemvig-Thyborøn mandskab kastede grus i KIF-maskinen, da holdet i anden halvleg dels gik frem i et offensivt forsvar, som KIF’erne havde det svært imod. Og samtidig var vestjyderne yderst effektive i den anden ende i deres 7 mod 6-spil, som stort set gav mål i alle angreb i kampens slutfase.

Det kan ikke nytte at bebrejde enkelte spillere, at det ikke lykkedes for KIF’erne at hente begge point. Men i de sidste seks minutter var der flere situationer, som kunne have givet KIF’erne de mål, der kunne have sikret de to point. Seks minutter før tid ramte Benjamin B. Pedersen ydersiden af stolpen på et tidspunkt, da KIF førte 21-19. Med tre minutter og 17 sekunder igen kunne Frederik Gustavsson fra fløjen have bragt KIF foran med 23-21, men hans afslutning blev reddet og halvandet minut før tid brændte Alexander Morsten et straffekast, som ligeledes kunne have bragt KIF på 23-21. Det skete desværre ikke, og her må man nok konstatere, at KIF’erne lige manglede den sidste kølighed i den afgørende fase af kampen. Og så endte dramaet med, at Jonas Langerhuus fra Lemvig udlignede til 23-23 med fire sekunder igen, og efter en time out endte KIF’s sidste afslutning fra Jens Svane Peschardt så i hænderne på Lemvigs målmand, Ronnie Nicolaisen.

Lemvig-spillerne og deres 50 medrejsende fans fejrede det ene point som en sejr, mens den resterende del af de 1213 tilskuere i Sydbank Arena fredag aften gik skuffede fra hallen med en ærgerlig fornemmelse af, at den kamp skulle KIF’erne have vundet.

Det ændrer ikke på, at alle vi der holder med KIF Kolding skal væbne os med tålmodighed og ikke miste troen på, at KIF’erne i denne sæson igen kan komme til at spille en større rolle i Primo Tours Ligaen. Der er mange nye spillere på KIF-holdet. Der er spillere, som lige nu sidder uden for med skader, og når KIF’erne forhåbentlig i løbet af de kommende måneder får spillet til at sidde bedre i skabet skal pointene også nok komme. Her er der brug for tålmodighed og opbakning fra alle sider.

Ikke mindst til den kommende hjemmekamp lørdag den 5. oktober, klokken 16.10, hvor de stærke oprykkere fra Fredericia HK kommer på besøg til et vaskeægte lokalopgør. Her skal KIF’erne gerne have massiv opbakning. Opbakningen fra de godt 1200 tilskuere fredag aften fejlede bestemt ikke noget. Men mod Fredericia skal der gerne komme tre gange så mange.

KIF’s målscorere:

Frederik Gustavsson, 6, Mathias Thynell, 5, Jens Svane Peschardt og Alexander Morsten, begge 4, Andreas Flodman, 3 samt Chris Jørgensen, 1 mål.

Richard Frisk havde i målet en regningsprocent på 39,47 – 15 redninger på 38 skud.

Lemvigs målscorere:

Jørgen Rasmussen, 7, Pelle Schilling, 4, Jonas Langerhuus og Jesper Kokholm, begge 3, Rasmus Porup og Jacob Østergaard, begge 2, Christian Holm og Nicolaj Spanggaard.

1213 tilskuere i Sydbank Arena