Arkiv

KIF kom i vestjysk stormvejr


KIF Koldings mandlige ligahold kom straks fra start i nordvestjysk stormvejr, da holdet fredag aften gæstede Gråkjær Arena i Holstebro, hvor KIF’erne tabte ligakampen mod TTH Holstebro med 38-30 efter, at hjemmeholdet kunne gå til pausen med en 19-13 føring.

At TTH Holstebro har ligaens måske bedste kontrafase fik KIF’erne at mærke allerede i kampens indledning. Efter 11 minutters spil var TTH i front med 8-3 efter blandt andet at have lavet fem mål på kontra. De kontrachancer fik hjemmeholdet blandt andet som følge af tre tekniske fejl af KIF’erne, som i samme periode heller ikke fik afsluttet tilstrækkkelig kvalificeret på TTH’s stærke keeper, Simon Gade.

Dermed halsede KIF’erne bagud fra kampens start. Mod slutningen af første halvleg kom Anders Petersen i mål hos KIF og med flere redninger holdt han sit hold inde i kampen, og da Andreas Flodman i det 25 minut på et kontramål reducerede til 11-15 for KIF så det slet ikke umuligt ud.

KIF’erne blev dog i halvlegens sidste to minutter ramt af to udvisninger til Benjamin Pedersen og Frederik Gustavsson, og så kunne hjemmeholdet udbygge føringen til 19-13 ved pausen. Og så så det igen rigtig svært ud for KIF’erne.

I løbet af de første fire minutter af anden halvleg udbyggede hjemmeholdet stille og roligt føringen, så der efter 34 minutters spil stod 24-16 til TTH – og dermed var det i den grad op ad bakke for et KIF-hold, som ikke mindst i forsvarsspillet slet ikke fik vist det niveau holdet viste i den seneste hjemmekamp mod Lemvig.

I resten af kampen var det et spørgsmål om sejrens størrelse. TTH udbyggede føringen til 12 mål, men KIF’erne blev ved med at kæmpe og spillerne viste god moral, så i kampens sidste minutter blev nederlaget reduceret til ”kun” otte mål. Hos KIF er det værd at fremhæve højre fløj, Andreas Flodman, som spillede en stor kamp og scorede 11 mål på 13 forsøg.

Nu har KIF’erne otte dage, hvor der skal trænes intenst og fokuseres på kun én ting: næste lørdags vigtige hjemmekamp i Sydbank Arena, hvor lokalrivalerne fra Fredericia HK kommer på besøg. Modstanderen fredag aften, TTH Holstebro, er et tophold. Det er KIF Kolding ikke lige nu, og derfor skal alle, som holder med KIF også rette fokus mod at støtte holdet i de kampe, hvor der er muligheder for point. Og det er der alt andet lige i noget højere grad i en hjemmekamp mod et oprykkerhold – som ganske vist har vist sig som et rigtig stærkt oprykkerhold. Derfor skal alle KIF Kolding-fans kridte skoene i den kommende uge og sørge for, at få familie, venner og alle andre med sympati for KIF med ud i hallen til kampen mod Fredericia, som spilles lørdag den 5. oktober, klokken 16.10.

Kampfakta, TTH Holstebro-KIF Kolding: 38-30 (19-13).

Målscorere:

TTH: Magnus Bramming, 8, Kay Smits, 6, Johan Meklenborg, 5, Jonas Porup, Christoffer Chizsos og Nikolaj Enderleit, hver 4, Niels Lindholt, 3, Simon Gade, Allan Damgaard, Peter Balling og Kasper Kildelund, hver et mål.

KIF: Andreas Flodman, 11, Mathias Thynell, 6, Alexander Morsten, 4, Jens Svane Peschardt og Frederik Gustavsson, begge 3, Mathias Daugaard, Arni Eyolfsson og Troels Vejby Jørgensen, hver et mål.

1825 tilskuere i Gråkjær Arena, Holstebro.