Arkiv

Et helt åbent lokalopgør i vente på lørdag


Det er en halv snes år siden KIF Kolding og Fredericia HK sidst har mødt hinanden i en turneringskamp i den danske håndboldliga. Lørdag eftermiddag sker det igen, når KIF i Sydbank Arena Kolding tager imod gæsterne fra nabobyen. Og det er et FHK-hold med stor selvtillid, som lørdag kommer til Kolding, og den selvtillid har gæsterne også noget at have i, mener KIF-træner Ulf Sivertsson, som udtrykker stor respekt for Fredericia HK.

-Ja, de har et rigtig stærkt hold med seks stærke bagspillere, og de har i det hele taget et meget komplet hold, som har spillet nogle helt tætte kampe mod en række af ligaens tophold – senest BSH, som de pressede helt til slut, lyder det fra Ulf Sivertsson.

I lørdags var det ikke mindst Fredericias højre back, Jakob Mikkelsen, som leverede en fremragende kamp – både som afslutter, men også med indspil til stregspillerne. Men også playmaker Kristian Stoklund og venstre back Rune Schrøder er et par af de spiller KIF-forsvaret lørdag skal forsøge at dæmme op for.

-Vi har siden vores kamp i Holstebro i høj grad haft fokus på forsvarsspillet. I Holstebro lukkede vi 38 mål ind, og det er alt for mange. Holstebro straffede os på kontra, og vi ved at Fredericia bruger den samme opskrift med hurtige angrebsstarter og fokus på kontraspillet. Her skal vi være meget skarpe i vores returløb, og i det hele taget skal vi i den grad hæve niveauet i forsvarsspillet, konstaterer Ulf Sivertsson.

I denne uge er to af de skadede KIF-spillere, Olafur Gustafsson og Andreas Væver kommet tilbage på træningsbanen efter deres langvarige skadespauser. Og i hvert fald Gustafsson forventer Ulf Sivertsson vil være tilbage i KIF-forsvaret i en del af lørdagens kamp. Det kan forhåbentlig være med til at tætne det KIF-forsvar, som i en del af sæsonens kampe har ladt meget tilbage at ønske.

Ulf Sivertsson glæder sig til lokalopgøret.

-Det er en meget vigtig kamp, men også en kamp, som på forhånd er meget åben. Vi håber og tror på, at der kommer mellem 3000 og 4000 tilskuere, og de kan forhåbentlig lave en stemning, som kan skabe en fantastisk kulisse. Vi ved jo, at Fredericia har mange fans med, og jeg håber meget på, at vore fans kan skabe en kulisse, så vores hjemmebane bliver til fordel for os, siger Ulf Sivertsson.

Kampen mellem KIF Kolding og Fredericia HK i Primo Tours Ligaen fløjtes i gang klokken 16.10. Kom i god tid i hallen, da vi forventer kø ved indgangene ved dette lokalbrag.