Arkiv

Fremragende holdpræstation bag KIF-sejr på Mors


Der var masser af vilje, koncentration, fight og flot spil, da KIF Koldings mandlige ligahold søndag eftermiddag hentede sæsonens første sejr – 32-28 over Mors/Thy efter en KIF-føring på 15-12 ved pausen. Det skete for øjnene af 1514 tilskuere på én af ligaens sværeste udebaner, Sparekassen Thy Arena i Nykøbing Mors – en bane, som i folkemunde kaldes Bette Balkan, som følge af den ofte meget heftige stemning, som de lokale fans formår at banke i vejret.

Den stemning formåede KIF’erne at lægge en dæmper på, da holdet fra start med en meget koncentreret indsats tog dirigentstokken i hånden. I angrebet skete det ikke mindst i kraft af en stærkt spillende Chris Jørgensen, som både på gennembrud og på begge backpladser havde power i sine aktioner og lavede seks af sine i alt syv mål i en meget stærk første halvleg.

Samtidig var der bund og saft og kraft i KIF-forsvaret, og det betød at KIF’erne holdt hjemmeholdet nede på 12 scoringer i en første halvleg, hvor KIF’erne sådan set godt kunne have ført med mere end de tre mål, som stillingen 15-12 til KIF fortalte på lystavlen.

I starten af anden halvleg kunne man godt have haft sine bange anelser, da KIF med et par minutters mellemrum blev ramt af tre udvisninger til Olafur Gustafsson, Mathias Thynell og Chris Jørgensen. Men KIF’erne bevarede roen, og hjemmeholdet formåede ikke at udnytte overtallet, og da Jens Svane syv minutter ind i anden halvleg bragte KIF på 19-15 efter perioden med de tre udvisninger var KIF’erne fortsat på sikker sejrskurs. I den periode havde hjemmeholdet en scoringspause på godt seks minutter, mens Andreas Flodman på en kontra bragte KIF på 21-15. Så var der stille på Bette Balkan.

I de følgende minutter bølgede kampen frem og tilbage. Hjemmeholdet scorede tre gange i træk, men kom i kampens sidste kvarter aldrig tættere på end at være tre mål bagud. Og dermed var der hverken panik eller spænding for alvor om kampens resultat på en dag, hvor KIF-drengene viste, at de med koncentration og masser af vilje kan meget mere, end holdet har vist i de første seks ligakampe i denne sæson.

Nu har KIF’erne så fem dage frem til fredag aften, hvor holdet kan pudse formen af til den kommende hjemmekamp i Sydbank Arena, fredag klokken 19.00 mod formstærke Ribe-Esbjerg HH. Til den kamp skal KIF’erne have maksimal opbakning. Så kan KIF’erne forhåbentlig fortsætte den stigende formkurve, som i den grad kom til udtryk søndag eftemiddag på Mors!

Målscorere:

Mors/Thy: Erik Toft, 6, Jakob Hessellund, 5, Jens Dolberg, 4, Mads Hoxer, 3, Lasse Pedersen, Jonas Gade Nielsen og Marcus Dahlin, hver 2, Emil Bergholt, Søren Nørgaard, Stefan Nielsen og Frederik Tilsted, hver 1 mål.

Mors/Thys to målmænd havde 11 redninger på 42 skud – en redningsprocent på 26-27.

KIF Kolding: Chris Jørgensen, Andreas Flodman og Alexander Morsten, hver syv mål, Mathias Thynell, 6, Jens Svane Peschardt og Andreas Væver, begge 2 mål samt Benjamin Pedersen, 1 mål.

Richard Frisk havde 11 redninger på 37 skud - en redningsprocent på lige knap 30.

1514 tilskuere i Nykøbing Mors