Arkiv

Rigtig tæt blev det ikke i Sydbank Arena


På måltavlen i Sydbank Arena så det rimelig forsonligt ud set med KIF-øjne efter, at holdet tirsdag aften tabte med 25-28 til arvefjenderne fra Sydfyn, GOG.

Men når sandheden skal frem – og det skal den – så må man også konstatere, at cifrene på måltavlen lyver en smule. Rigtig tæt blev det nemlig ikke efter en kamp, hvor KIF’erne desværre brændte alt for mange oplagte chancer. Det betød, at KIF’erne ni minutter før tid var bagud med 18-24, og dermed var kampen reelt afgjort.

Men KIF’erne viste igen flot moral, og holdet fightede videre, og da KIF’s islandske højre fløj, Arni Bragi Eyolfsson knap to minutter før tid reducerede til 24-26 på en afslutning fra stregen øjnede de godt 3000 tilskuere i hallen et lille håb for et KIF-point, som i minutterne forinden havde syntes umuligt. Men et minut og 15 sekunder før tid punkterede GOG’s helt store profil, landsholdsspilleren Lasse Møller dog det sidste KIF-håb om point, da han med sit tiende mål afgjorde kampen og øgede til 24-27 i fynsk favør.

GOG’erne havde generelt lettere ved at finde vejen gennem KIF’s forsvar. KIF’erne skulle bruge flere spilstationer, men når der blev sat fart i angrebsspillet spillede KIF’erne sig ofte frem til fine målchancer, som desværre lidt for ofte blev brændt på Søren Haagen i GOG-målet.

Hos KIF’erne var Jens Svane Peschardt og Mathias Thynell blandt de mest fremtrædende, og så er det også værd at fremhæve, at Frederik Gustavsson scorede på seks af syv straffekast – det syvende hamrede han på stolpen.

Undervejs havde KIF’erne chancerne for at gøre det til en tættere kamp, end det reelt blev. Efter 45 minutter reducerede Mathias Thynell til 17-21. I det efterfølgende angreb blev der dømt passivt spil på GOG, og få sekunder senere fik KIF’s svenske streg, Alexander Morsten så en friløber, hvor han kunne have reduceret GOG-føringen til tre mål. Desværre afsluttede Morsten lige på Søren Haagen, og i det næste angreb scorede Lasse Møller så på et gennembrud – og i stedet for at være bagud med tre var KIF’erne igen bagud med fem mål. Det var én af flere situationer, hvor KIF’erne kunne have gjort det til en helt tæt kamp.

KIF’erne har nu god tid til at forberede sig til den næste uhyre vigtige kamp, som er udekampen mod Nordsjælland Håndbold. En kamp, som spilles lørdag den 23. november i Helsingør, hvor Nordsjælland indvier deres nye hal. Det er en kamp, hvor KIF’erne i den grad får brug for opbakningen fra de fans, som altså er med KIF i med- og modgang på både hjemme- og udebane!

Matchfakta:

KIF-GOG: 25-28 (12-15)

Målscorerere:

KIF: Frederik Gustavsson, 6, Jens Svane Peschardt og Mathias Thynell, begge 5, Arni Bragi Eyolfsson, 3, Alexander Morsten og Martin Mauer Larsen, begge 2, Andreas Væver og Benjamin B. Pedersen, begge 1 mål.

Topscorere:

GOG: Lasse Møller, 10, Emil Jakobsen, 5 og Frederik Bo Andersen, 4.

Redningsprocent:

KIF: Anders Petersen: 36,84 procent, Richard Frisk: 25 procent.

GOG: Søren Haagen: 31,25 procent

Tilskuertal: 3079 i Sydbank Arena