Arkiv

Sådan: Så vigtig KIF-sejr i Hillerød!


Betydningen af den sejr kan næsten ikke overvurderes. Da Nordsjællands fløjspiller Frederik Iversen lørdag kort før klokken 17.50 lørdag hamrede den sidste bold på stolpen stod det klart, at KIF Kolding kunne rejse hjem til Jylland med en uhyre vigtig sejr på 30-29 over én af de nærmeste konkurrenter i bundstriden i Primo Tours Ligaen, Nordsjælland Håndbold.

Dermed fik KIF’erne effektivt spoleret nordsjællændernes indvielsesfest i den flotte nye arena i Hillerød.

Det var der flere grunde til. Én af de vigtigste grunde bærer navnet Rasmus Døssing. KIF’s unge tredjemålmand gik ind og fik i den grad en hovedrolle i denne vitale kamp. Da Døssing blev skiftet ind fra starten af 2. halvleg var KIF bagud med 18-12. Men da Døssing startede med at redde tre ud af Nordsjællands første fire afslutninger i anden halvleg var KIF’erne efter fem minutters spil i halvlegen kun bagud med 19-16. Og så fik holdet færten af, at der alligevel var noget at hente i en kamp, hvor KIF ellers havde set rigtig skidt ud i første halvleg.

Det var ikke kun Døssings redninger, som skabte grundlaget for KIF’s come back. I forsvaret gik KIF-spillerne et par skridt længere frem til de nordsjællandske skytter, der med en storspillende Kasper Kisum i hovedrollen i den grad drev gæk med KIF-forsvaret i første halvleg. Og samtidig havde Nordsjællands fodrappe bagspillere Tobias Jørgensen og Mathias Ravn Campbell også alt for let ved enten at komme igennem til egne afslutninger – eller tilkæmpe sig straffekast.

De ting fik KIF’erne rettet op på i anden halvleg, og da samtidig spillere som Chris Jørgensen, Mathias Thynell, Alexander Morsten og Andreas Væver var sikre i afslutningerne var vejen til KIF’s come back banet. Og i den hektiske afslutning, hvor KIF’erne bevarede roen havde Jens Svane Peschardt og unge Jacob Groos Hansen også nogle meget vigtige afslutninger, som gav mål. Samlet må man konstatere, at KIF’erne igen viste fantastisk flot moral og kampgejst – og det var i den grad med til at give point denne eftermiddag i Hillerød.

Nu har KIF’erne seks dage til at forberede sig til næste vigtige opgave. Hjemmekampen på fredag den 29. november, klokken 19, hvor Aarhus Håndbold kommer på besøg i Sydbank Arena. Ved den lejlighed skal KIF’erne have maksimal opbakning. Så mød op og tag alle dine venner med til dette håndboldbrag i Kolding.

Kampfakta:

Målscorere:

Nordsjælland: Kasper Kisum, 9, Mathias Ravn Campbell, 6, Carl-Emil Haunstrup, 4, Jesper Dahl og Frederik Iversen, begge 3, Tobias Jørgensen, 2, Anders Agger og Mathias Møller, begge 1 mål.

KIF Kolding: Alexander Morsten og Chris Jørgensen, begge 7, Andreas Væver og Mattias Thynell, begge 6, Jens Svane Peschardt, 2, Jacob Groes Hansen og Fredrik Gustavsson, begge 1 mål.

Redningsprocenter:

Nordsjælland: Frederik Kjær Andersson: 3/8 (37,50 %), Marcus Holmén: 12/36 (33 1/3 %)

KIF: Anders Petersen: 0/8, Richard Frisk: 3/13 (23,08 %), Rasmus Døssing: 7/16 (43,75 %).

Tilskuertal: 2917 tilskuere i Royal Stage i Hillerød