Arkiv

KIF skal dæmme op for Århus-skytterne


I sæsonens første ligakamp i begyndelsen af september havde KIF sat sig som mål at sætte en kæp i hjulet for Århus Håndbolds stærke skytter, Nikolaj Læsø, Torben Petersen og Anders Kragh Martinussen. Den mission lykkedes ikke specielt godt, da netop de tre spillere tilsammen scorede 25 af de i alt 35 Århus-mål, som sikrede århusianerne en sejr på 35-30 over KIF i en ligapremiere, hvor der desværre aldrig rigtig var tvivl om resultatet.

Fredag aften mødes de to mandskaber så igen. Denne gang i Sydbank Arena i Kolding, og KIF-træner Ulf Sivertsson slår fast, at missionen for KIF’erne i fredagens kamp i vid udstrækning er den samme som i begyndelsen af september.

-Men i modsætning til dengang, hvor det jo var premierekampen i ligaen, er vi blevet klart stærkere i forsvaret. Århus råder ikke bare over nogle stærke skytter. På gennembrud og i hurtige angrebsstarter scorer de også mange mål, og det bliver vores opgave at komme frem og tackle dem og slå deres rytme i stykker. Her står vi klart bedre rustet sammenlignet med i starten af sæsonen.

Århus Håndbold råder ikke bare over nogle stærke skytter. I spillere som Emil Jessen, Mads Peter Lønborg, den store streg Besard Hakaj, fløjspillerne Nikolaj Vinther og Tobias Møller råder holdet over andre profiler, som også kan volde KIF kvaler.

Men efter det stærke come back og sejren på 30-29 i lørdags over Nordsjælland Håndbold er det et KIF-mandskab, som kommer med en god portion selvtillid til fredagens kamp i Sydbank Arena.

-I kampen i lørdags viste vi i 2. halvleg noget af det bedste angrebsspil vi har vist i sæsonen. Vi kom stort set frem til scoringer i alle angreb. Samtidig viste vi større aggressivitet i forsvaret, og fik også en række gode redninger af Rasmus Døssing, som banede vejen til vores come back. Kan vi slå Århus, kan vi begynde at kigge en lille smule opad i tabellen, lyder det forhåbningsfuldt fra Ulf Sivertsson.

Til fredagens kamp er der tvivl om KIF’s stærke svenske fløjspiller Andreas Flodman, ligesom bagspilleren Troels Ejby Jørgensen, som har siddet uden for i de senere kampe, heller ikke forventes på banen fredag aften. Troels har døjet med en skadet lyske, men har dog genoptaget træningen i denne uge.

For KIF’s publikum gælder en vigtig mission fredag aften. Drengene skal have fuld opbakning i 60 minutter. Den skal ikke have for lidt, og der er ingen grund til at blive hjemme i stuen og tænde for tv. For kampen bliver ikke vist her – og i øvrigt er det også altid meget federe at være i hallen og se kampen live. Så mød op i god tid inden kampstart klokken 19.00 – og tag bare alle dine gode venner med!