Arkiv

Sort fredag: Måltavlen og KIF havde en dårlig dag


I det meste af første halvleg af fredag aftens ligakamp mellem KIF Kolding og Århus Håndbold i Primo Tours Ligaen var måltavlen i Sydbank Arena ude af funktion. Et eller andet sted var det måske meget godt, for set med KIF-øjne var de tal, der skulle stå på måltavlen ikke opløftende.

KIF’erne fik en meget famlende start på kampen og kom hurtigt bagud med både 1-5, 3-9 og 5-11. Da gæsterne fra Århus bragte sig foran med 11-5 efter tyve minutter var måltavlen helt holdt op med at lyse. Der var sort skærm. Måske meget passende på en kommerciel handelsdag kaldet Black Friday og også ret betegnende for KIF’s indsats de første tyve minutter af kampen.

I de sidste ti minutter af halvegen fik KIF’erne bedre fat. Godt hjulpet af Richard Frisk i målet, som også bød ind med en håndfuld gode redninger. Og det der faktisk var en temmelig skidt første halvleg af KIF endte så med de meget forsonlige cifre ved pausen: 11-13 til gæsterne fra Århus.

Mathias Thynell lagde også ud med at score anden halvlegs første mål og reducere til 12-13 for KIF, men i de efterfølgende minutter brændte KIF’erne alt for mange oplagte chancer på Århus’ velspillende målmand, Christoffer Bonde, som KIF’erne desværre fik skudt så god, så han lignede en ren ”verdensmester”. Og nok er Bonde en habil keeper, men KIF’erne manglede også koncentration og skarphed i mange af afslutningerne.

KIF’s mange afbrændere – tilsat en del tekniske fejl - resulterede i, at Århus igen lagde afstand og bragte sig foran med 14-21 efter 43 minutters spil. Dermed var det igen et stort bjerg KIF’erne skulle bestige, og på en aften, hvor der var rigtig mange ting, som ikke fungerede for hjemmeholdet lykkedes det ikke. Tættest på var KIF med knap 2 ½ minut igen, hvor Alexander Morsten reducerede til 23-26 fra stregen. Men tvivl om Århus’ sejr blev der aldrig i en anden halvleg, som heller ikke blev optimal for KIF på en aften, hvor de flotte takter fra anden halvleg i sejren over Nordsjælland i lørdags aldrig blev fulgt op.

Det ændrer ikke på, at KIF’erne meget hurtigt skal op på hesten igen – og det samme skal alle vi, der holder med KIF. Allerede nu på onsdag den 4. december, klokken 19.00 kommer de danske mestre fra Aalborg Håndbold på besøg i Sydbank Arena Kolding, og ved den lejlighed skal KIF’erne have maksimal opbakning. Så kan en sort fredag forhåbentlig blive til en festlig onsdag i Kolding. Håbet er lysegrønt – kom i hallen på onsdag og bak KIF-drengene op – og tag alle dine venner med!

Kampfakta:

KIF Kolding-Århus Håndbold: 23-27 (11-13)

Målscorere:

KIF: Alexander Morsten, 6, Mattias Thynell, 5, Martin Mauer Larsen, 4, Jens Svane Peschardt, 3, Frederik Gustavsson, 2, Andreas Flodman, Benjamin B. Pedersen og Chris Holm Jørgensen, hver 1 mål.

Århus: Tobias Møller, 7, Nikolaj Læsø, 5, Anders Kragh Martinussen og Lukas Jørgensen, begge 4, Mads Peter Lønborg, Emil Jessen og Torben Petersen, hver 2 samt Besard Hakaj, 1 mål.

Redningsprocenter:

KIF: RichardFrisk: 12/31 – (38,7 procent) - dagens Man of the Match

Århus: Christoffer Bonde: 23/45 (51,1 procent)

1500 tilskuere I Sydbank Arena