Arkiv

KIF viste flot moral i nederlag til mestrene


29-32 lød cifrene på måltavlen i Sydbank Arena onsdag aften efter kampen i Primo Tours ligaen mellem KIF Kolding og de danske mestre, Aalborg Håndbold.

De cifre fortalte ikke hele sandheden om en kamp, som nordjyderne i den grad satte sig tungt på i de første 30 minutter, som endte med en nordjysk føring på 17-8.

Til gengæld viste KIF’erne rigtig flot moral, da spillerne i anden halvleg blev ved med at fighte, og da KIF’erne også gik over i spillet 7 mod 6 fandt KIF’erne de åbninger i det nordjyske betonforsvar, som havde været lukket i første halvleg.

Det betød, at en spiller som Martin Mauer Larsen bød ind med masser af gode aktioner – både på egne afslutninger ude bagfra, men også med indspil til stregen, som især Benjamin Pedersen nød godt af. Mauer scorede selv seks gange og serverede de fleste af de fem bolde, som Benjamin scorede på i anden halvleg.

Med en nordjysk føring på 17-8 ved pausen var der naturligvis ikke nogen tvivl om, hvor de to point havnede, og Aalborg udbyggede i starten af anden halvleg den føring til 11 mål – 21-10. Men KIF’erne fightede ufortrødent videre, og fik på den vis hentet betragteligt ind på Aalborg, så KIF’erne endte med at vinde anden halvleg med seks mål.

I første halvleg stod det nordjyske forsvar meget kompakt med en fremragende Kristian Saeverås i målet. På et tidspunkt havde han en redningsprocent på 66. Foran sig havde han store drenge som Henrik Møllgaard, Mads Christiansen og Benjamin Jakobsen, og de store drenge havde KIF’erne meget svært ved at spille sig forbi. Og i den modsatte ende viste nordjyderne meget flot angrebsspil med playmaker Janus Smarason som den store igangsætter, men også med et par sikre afslutter i blandt andet Buster Juul og Mark Strandgaard på fløjene. Og her må man bare erkende, at Aalborg viste så flot spil, så holdet lige nu er alle andre danske hold overlegne.

Det er ingen skam at tabe til en så stærk modstander, men KIF’erne kan i høj grad bruge den moral, vilje og gejst spillerne viste i anden halvleg – også på trods af, at nordjyderne hen i mod slutningen af kampen satte de spillere på banen, som normalt ikke får så meget spilletid.

Hos KIF er der grundlag for forbedringer i forsvarsspillet, som ikke gav Anders Petersen i KIF-målet voldsomt gode betingelser. I angrebet var der fine individuelle præstationer af spillere som Martin Mauer Larsen, Benjamin Pedersen, Andreas Flodman og Andreas Væver. Og for KIF’erne er der så nu ikke så meget andet end at fokusere på den næste vigtige opgave om fem dage, som er Skanderborg Håndbold på udebane på mandag den 9. december.

Kampen i tal:

KIF Kolding-Aalborg Håndbold: 29-32 (8-17).

Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, 7, Martin Mauer Larsen, 6, Andreas Væver og Benjamin Pedersen, begge 5, Alexander Morsten, 3, Chris Jørgensen, Jens Svane Peschardt og Mathias Thynell, hver 1 mål.

Aalborg: Janus Smarason, Buster Juul og Mark Strandgaard, hver 5 mål, Mishels Liaba, 4, Mads Christiansen, 3, Tobias Ellebæk, Benjamin Jakobsen og Oliver Norlyk, hver 2, Henrik Møllgaard, Magnus Saugstrup, Sebastian Barthold og Magnus Sønnichsen, hver 1 mål.

1795 tilskuere i Sydbank Arena