Arkiv

En skidt fredag aften for KIF


Med en skadet Mathias Thynell siddende på bænken hele aftenen var det i den grad op ad bakke for KIF Koldings resterende bagspillere, da KIF’erne fredag aften tog imod Sønderjyske i Primo Tours Ligaen i håndbold.

Derfor gik der da heller ikke mere end 11-12 minutter af kampen, inden KIF’s trænerduo Ulf Sivertsson og Andreas Toudahl gik over til spillet med en markspiller i overtal – syv mod seks. I den første halve snes minutter havde KIF-bagspillerne Chris Jørgensen, Martin Mauer Larsen og Jens Svane således løbet panden mod en sønderjysk forsvarsmur, og da sønderjyderne samtidig med en stærkt skydende Aron Mensing i spidsen ikke havde problemer med at hamre kuglen i kassen ude bagfra førte Sønderjyske med 6-1, da der var spillet cirka 11 minutter.

I syv mod seks spillet søgte KIF’erne nu i stedet efter holdets to stregspillere, Aleksander Morsten og Benjamin B. Pedersen, men det hele blev ikke bedre for KIF’erne af, at Morsten allerede efter 22 minutters spil fik sin tredje udvisning og dermed det røde kort. Dermed var en vigtig mand i både fosvaret og angrebet væk, men generelt må man nu konstatere, at KIF’erne i første halvleg slet ikke nåede det niveau i forsvarsspillet, som skulle til for at holde et velspillende sønderjysk mandskab fra at score. Og derfor kunne der ikke indvendes noget mod en sønderjysk føring på 17-11 ved pausen.

I anden halvleg forsatte gæsternes dominans, men efter cirka ti minutters spil i anden halvleg fik KIF’erne en kort periode, hvor holdet havde momentum. Rasmus Døssing havde et par redninger i KIF-målet, forsvarsspillet blev bedre, og da først Benjamin Pedersen og Jens Svane reducerede til 15-20 og 16-20 anede de 1843 tilskuere i Sydbank Arena konturerne af et KIF-come back. KIF’erne fik også chancen for at reducere til 17-20, men Frederik Gustafsson brændte desværre fra fløjen, og så slog Sønderjyske til i den anden ende og øgede igen føringen til fem mål.

Og generelt må man så også bare konstatere, at gæsterne denne aften ikke bare var ét, men flere skridt foran KIF, og selvom man nok kan konstatere, at den sønderjyske sejr på 33-24 var lige rigelig stor må man så i samme åndedrag slå fast, at KIF’erne denne aften lavede for mange fejl til at kunne gøre sig håb om point mod et sønderjysk hold, som er godt på vej mod at sikre sig en slutspilsplads. I første halvleg scorede Sønderjyske fem gange i et tomt KIF-mål. I anden halvleg tre gange. Som oftest et resultat af opspilsfejl og dårlige KIF-afleveringer, så syv mod seks spillet var denne aften ikke just en ubetinget suces for KIF’erne.

Individuelt var der fine præstationer af Benjamin Pedersen og Andreas Flodman, lige som Rasmus Døssing også gjorde det fint i den periode han vogtede målet. Men rigtig festligt blev det altså ikke just denne aften – jo, for de 150 medrejsende Sønderjyske-fans, som helt naturligt fejrede sejren, som man så også i retfærdighedens navn må betegne som helt fortjent.

Men KIF’erne skal op på hesten igen. Nu venter der kun én kamp mere inden jul. På lørdag i Lemvig, hvor KIF’erne skal op imod Lemvig/Thyborøn i en uhyre vigtig bundkamp. Et Lemvig-hold, som i øvrigt fredag aften tabte en uhyre tæt kamp med 31-30 i Silkeborg mod BSH. Så KIF’erne kommer givetvis på en uhyre vanskelig opgave næste lørdag i Lemvig.

Kampfakta:

KIF Kolding-Sønderjyske: 24-33 (11-17)

Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, 6, Benjamin B. Pedersen, 6, Chris Jørgensen, 4, Frederik Gustavsson, 3, Jens Svane, 2, Martin Mauer Larsen og Andreas Væver, hver 1 mål.

Sønderjyske: Jon Andersen, 8, Aron Mensing, 6, Oskar Sunnefeldt, 5, Alec Smit og Mikkel Møller, begge 4, Oliver Eggert og Frederik Børm, begge 2, Frederik Ladefoged og Arnar Birkir Halfdansson, begge 1 mål.

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding