Arkiv

KIF på hård opgave i Nordvestjylland


Årets – og årtiets – sidste ligakamp for KIF Koldings mandlig håndboldligahold bliver en hård nød at knække. KIF’erne skal lørdag eftermiddag med kampstart klokken 14.10 ud i en vaskeægte bundgyser, når holdet skal til Lemvig for her at møde Lemvig Thyborøn Håndbold, som inden lørdagens kamp ligger på en 13. plads i ligaen med syv point – et færre end KIF på 12. pladsen.

KIF-træner Ulf Sivertsson udtrykker også stor respekt for hjemmeholdet, som inden lørdagens kamp har leveret en række yderst tætte kampe og senest imponeret, da holdet hjemme besejrede Skjern med 27-24.

-Og i sidste uge tabte de med et mål på udebane mod BSH, og i de foregående kampe spillede de helt lige op med Mors-Thy og Ribe-Esbjerg og tabte begge kampe med to mål. Lemvig er et rigtig godt hold, et stærkt kollektiv, som fighter til sidste minut. Så vi er forberedt på, at der venter os en meget hård kamp. For begge hold er det jo en kamp af stor betydning, understreger Ulf Sivertsson.

Han er også forberedt på, at Lemvig vil diske op med forsvarsspil i forskellige variationer, ligesom nordvestjyderne også ofte benytter sig af 7 mod 6 spillet – ligesom KIF som bekendt også gør.

Selvom Lemvig råder over et stærkt kollektiv har holdet også klare individuelle profiler i bagspillerne Jonas Langerhuus, Rasmus Porup og Pelle Schilling, ligesom Jørgen Rasmussen på fløjen og Ronnie Nicolaisen i målet også er stærke kort på Lemvig Thyborøns hold.

-Vi er forberedt på en hård fight i alle 60 minutter, og så satser vi på, at vi kan få vort forsvarsspil op i et højere niveau end vi viste i den seneste kamp mod Sønderjyske, siger Ulf Sivertsson.

Til lørdagens kamp forventer han igen at råde over bagspilleren Troels Vejby Jørgensen, som har været ude i de seneste kampe som følge af en lyskeskade.

Lørdag eftermiddag viser TV2 uddrag fra samtlige kampe i Primo Tours Ligaen – også fra den uhyre vigtige bundkamp i Lemvig.