Arkiv

KIF Kolding arbejder hårdt frem mod anden sæsonhalvdel


KIF Koldings mandlige håndboldligahold arbejder lige nu intenst med at forberede sig til anden halvdel af sæsonen, som for KIF’s vedkommende fløjtes i gang med ligakampen fredag den 31. januar, klokken 19.00, hvor TTH Holstebro kommer på besøg i Sydbank Arena.

Som led i forberedelserne til forårets afgørende kampe spillede KIF Kolding tirsdag eftermiddag en træningskamp i Vojens mod ligakollegerne fra Sønderjyske. En træningskamp, som KIF’erne vandt med 29-26 efter en indsats, som ifølge KIF-træner Ulf Sivertsson lover godt for de kommende kampe i ligaen.

-Det var en rigtig god kamp fra vores side. Specielt indsatsen i forsvaret og målmændenes niveau var fint. Og så laver vi 14 mål på kontra i både første- og andenbølgen. Så det var rigtig godt. I det stationære angrebsspil var det lidt op og ned, men alt i alt helt ok, konstaterer Ulf Sivertsson.

Til kampen stillede KIF’erne op uden topscorer Andreas Flodman samt Martin Mauer Larsen, som begge døjer med knæproblemer, som også holdt dem ude af flere af efterårets kampe. Til gengæld var der spilletid til Troels Ejby Jørgensen, som var skadet en stor del af efteråret samt til islandske Arni Eyolfsson, og de gjorde det begge fint i træningskampen mod et Sønderjyske-mandskab, som stillede med fuldt hold.

Ulf Sivertsson fortæller, at KIF’erne i sidste uge trænede hårdt under ledelse af klubbens fysiske træner Johan Petersson, og så har KIF’erne ellers haft meget fokus på at forbedre forsvarsspillet, understreger han.

-Det havde vi også i december, men her var det tydeligt i flere af kampene, at vi manglede rigtig meget. I den sidste kamp i december – mod Lemvig – viste vi dog klar fremgang, hvilket også var en vigtig del af grunden til, at vi vandt den kamp. Og i træningskampen mod Sønderjyske viste vi igen, at forsvarsspillet er forbedret, konstaterer Ulf Sivertsson.

Frem til anden sæsonhalvdel kan han og resten af staben omkring KIF-mandskabet så også se frem til, at KIF Kolding styrkes med den unge talentfulde, 20-årige højre back, Oliver Norlyk, der som det onsdag blev offentliggjort forlader Aalborg Håndbold for at spille hos KIF i minimum de kommende halvandet år.

-Det kommer jo til at give en ny dimension til vores spil, når vi nu får en venstrehåndet bagspiller på pladsen som højre back. Oliver skal lige nu i første omgang med U20-landsholdet på træningslejr på La Santa Sport, men han kommer til Kolding og er med til træningen hos os fra engang i midten af næste uge, og så skal vi jo lige have ham spillet ind i vore systemer og løbebaner. Timingen vil sikkert ikke være der lige fra start, men jeg forventer da, at Oliver hurtigt vil kunne gå ind og bidrage og give et løft til vores spil, siger Ulf Sivertsson.

Første gang man – efter alt at dømme – vil kunne få et indtryk af den nye KIF-spiller, Oliver Norlyk, bliver fredag den 24. januar, klokken 12.00 i Sydbank Arena, hvor KIF’erne har arrangeret en træningskamp med et hollandsk ligahold, som er i Danmark på træningslejr. En træningskamp, som der naturligvis er gratis adgang til for alle interesserede og for folk, som ikke lige tilfældigvis er forhindret af at være på arbejde på det lidt usædvanlige kamptidspunkt!