Arkiv

En stor udfordring i vente for KIF


Det er små seks uger siden KIF Koldings mandlige ligahold sidst var i kamp i en betydende ligakamp, og derfor er der da også en vis spænding og forventning, når KIF’erne igen fredag aften, klokken 19.00 skal i aktion i Primo Tours Ligaen, når holdet hjemme i Sydbank Arena tager imod topholdet TTH Holstebro.

KIF-træner Ulf Sivertsson glæder sig til igen at sende sine spillere i aktion efter en januar måned, hvor spillerne startede med at give den en skalle med den hårde fysiske træning og siden har arbejdet intenst med at bygge på i både forsvars- og angrebsspillet.

I denne uge har Sivertsson haft samtlige spillere til rådighed – herunder også den nytilkomne ungdomslandsholdsspiller og højre back, Oliver Norlyk, som fik lyndebut for KIF i træningskampen i fredags mod hollandske Bevo HC – en kamp KIF vandt med 30-26 efter blandt andet to scoringer af Norlyk.

-Han er gået fint ind i spillet, men selvfølgelig kan der lige her i starten være lidt med timingen. Men Oliver er en to vejs spiller, så ham venter vi os meget af, siger Ulf Sivertsson.

Han lægger ikke skjul på, at der venter hans mandskab en stor udfordring, når holdet fredag aften møder TTH Holstebro.

-De har et hold med stor bredde og kvalitet, så vi skal spille en rigtig fornuftig angrebskamp og minimere de tekniske fejl. Ellers bliver vi straffet i deres meget skarpe kontrafase, siger Ulf Sivertsson om en modstander med masser af stærke profiler: to af ligaens bedste målmænd, Simon Gade og Sebastian Frandsen, Christoffer Cichoz på stregen, allroundspilleren Allan Damgaard, tre stærke højre backs i hollandske Kay Smiths, den tidligere KIF’er, Nikolaj Enderleit og den kommende KIF’er, Peter Balling, bagspillerne Jonas Porup og Johan Meklenborg og de to eksprestog på fløjene, Magnus Bramming og Kasper Kildelund.

Det er med andre ord et særdeles slagkraftigt mandskab den tidligere mangeårige KIF-profil, Patrick Westerholm, nu som cheftræner hos TTH stiller med. Men Ulf Sivertsson satser på, at hans mandskab kan give vestjyderne kamp til stregen på en fredag aften, hvor Sivertsson på forhånd havde et fordelagtigt udgangspunkt.

-Ja, vi har haft samtlige spillere i truppen til rådighed i denne uge. Så der er kamp om pladserne, konstaterede Sivertsson tirsdag aften.

Og så håber Sivertsson og KIF-spillerne ellers også, at håndbold-publikum i Kolding for alvor er sultne efter at komme i hallen efter en lang EM-pause. Så kom en tur i Sydbank Arena fredag aften inden klokken 19.00 og bak KIF-drengene op til dette vigtige opgør, som ikke vises i tv!