Arkiv

Storkamp af Richard Frisk var ikke nok for KIF


En storspillende Richard Frisk i KIF-målet var ikke nok for KIF Kolding, da holdet fredag aften mødte, TTH Holstebro, som ligger nummer to i Primo Tours ligaen. Gæsterne kunne efter kampen tage til det nordvestlige Jylland med en sejr på 25-22 efter, at vestjyderne havde ført med 15-10 ved pausen.

Der var tre afgørende momenter i kampen, som gjorde at det desværre ikke blev til et point for KIF, sådan som der ellers var ved at være optræk til i anden halvleg, da KIF’erne leverede et fornemt come back.

I første halvleg havde KIF’erne en 16 minutter lang scoringspause og fra at være foran med 4-2 efter godt syv minutter gik KIF’erne til at være bagud med 4-10 efter 22 minutter. Og vi skulle hen til kampens 23. minut, før Jens Svane Peschardt med et gennembrud scorede KIF’s femte mål.

I den lange scoringspause havde KIF’erne meget svært ved at trænge gennem det meget kontante vestjyske forsvar, og da KIF’erne i samme periode gik over til at spille syv mod seks kostede det også flere vestjyske scoringer i det tomme KIF-mål – blandt andet to scoringer af TTH-keeper Simon Gade.

TTH scorede i alt fire gange i tomt KIF-mål, og det var moment to, som gjorde sit til, at KIF ikke fik point.

Mod slutningen af første halvleg fik KIF’erne bedre styr på angrebsspillet, og da Chris Jørgensen reducerede til 10-15 netop, som halvlegen blev fløjtet af så det ikke helt håbløst ud for KIF.

I starten af anden halvleg holdt TTH KIF på afstand, men KIF-spillerne viste igen flot moral og kampgejst og fra at være bagud 11-17 efter 37 minutter fik KIF’erne med en stærk indsats kæmpet sig op til kun at være bagud med 18-19 efter knap 46 minutter. Det var på en kombination af stærkt forsvarsspil af KIF, fortsat fremragende spil af Richard Frisk i målet, ligesom en spiller som Chris Jørgensen i denne periode af kampen også lavede flere fremragende aktioner i angrebet.

I de sidste ti minutter mistede KIF’erne desværre igen lidt af koncentrationen, da holdet lavede flere fejl i angrebsspillet med mistede bolde, fejlafleveringer og lidt for løse afslutninger – og det var så den tredje årsag til, at det ikke blev til et KIF-point. Kampen blev først reelt afgjort med 37 sekunder tilbage, da den tidligere KIF-spiller, Nikolaj Enderleit med sit sjette mål gjorde det til 24-22 for TTH – og her er det da også værd at bemærke, at Enderleit har udviklet sig til, at blive en rigtig stor profil på pladsen som højre back hos vestjyderne.

For KIF var der flere opløftende momenter. Richard Frisk stod fremragende. Chris Jørgensen gjorde det godt i angrebet, også på trods af et par tekniske fejl mod slutningen. Unge Oliver Norlyk fik en rigtig fin debut på pladsen som højre back, og spillere som Jens Svane Peschardt og Alexander Morsten leverede også fine præstationer – sidstnævnte i både forsvar og angreb, og i KIF-forsvaret gjorde en spiller som Olafur Gustafsson det også rigtig fint. Så nederlaget til trods var der absolut fine momenter i KIF-spillet, og de takter får spillerne igen brug for, når holdet allerede på mandag skal på udebane i Fredericia i lokalopgøret mod Fredericia HK.

Kampfakta:

KIF Kolding-TTH Holstebro: 22-25 (10-15).

Målscorere:

KIF:

Chris Jørgensen, 6, Alexander Morsten, 5, Jens Svane Peschardt, 3, Andreas Flodman, Andreas Væver og Oliver Norlyk, hver 2 mål, Mathias Thynell og Benjamin B. Pedersen, hver 1 mål.

TTH Holstebro:

Nikolaj Enderleit, 6, Christoffer Cichosz, Allan Damgaard og Magnus Bramming, hver 3, Kay Smits, Kasper Kildelund, Johan Meklenborg og Simon Gade, hver 2, Jonas Porup og Peter Balling, hver 1 mål.

Redningsprocenter:

KIF: Richard Frisk: 19/44 (43,18 procent)

TTH: Simon Gade: 10/29 (34,48 procent), Sebastian Frandsen: 2/5 (40 procent)

Tilskuere: 2679 I Sydbank Arena