Arkiv

For mange dårlige KIF-afslutninger i Fredericia


Mandag aften kunne KIF-spillerne og de mange medrejsende KIF-fans i Fredericia ærgre sig godt og grundigt over, at KIF-spillerne ikke fik i det mindste ét point med fra lokalopgøret mod Fredericia HK.

I stedet endte det med en Fredericia-sejr på 26-25 efter 13-13 ved pausen efter en kamp, hvor KIF’erne i anden halvleg afsluttede for svagt, så det endte med, at Fredericia-keeper Jimmi Andersen sluttede kampen med en redningsprocent på 50 og kom til at fremstå som kampens helt store helt. Fredericia-målmandens mange redninger var sammen med en storspillende Fredericia-playmaker i Kristian Stoklund de afgørende faktorer for, at hjemmeholdet trak det længste strå i en kamp, som var tæt hele vejen igennem – i hvert fald frem til det 57. minut, hvor hjemmeholdets Mathias Hedegaard fra stregen gjorde det til 25-22 og dermed bragte FHK på sejrskurs.

KIF’erne kunne ærgre sig over en pausestilling på 13-13 efter en første halvleg, hvor KIF’erne langt hen ad vejen havde det spillemæssige overtag. Efter 22 minutters spil førte KIF’erne med 11-8, men i de sidste otte minutter havde KIF’erne så igen en periode, hvor der blev afsluttet for svagt, en bold blev tabt og en KIF-fejlaflevering gjorde, at hjemmeholdet kunne udligne til pausen.

I starten af anden halvleg fulgtes de to hold ad, og i den periode kunne man set med KIF-øjne glæde sig over, at nytilkomne Oliver Norlyk viste høj spillemæssig klasse – både med egne afslutninger fra højre back og med indspil til en stærkt spillende Alexander Morsten på stregen.

Der var også grund til at glæde sig over, at KIF-forsvaret igen stod ganske godt i store dele af kampe, ligesom Richard Frisk i KIF-målet igen leverede en fortrinlig kamp med en redningsprocent i nærheden af de 40 procent.

Men point rakte det ikke til i en kamp, som blev spillet i en hektisk kulisse, men i øvrigt var en fair spillet kamp. Og hovedårsagen til, at KIF’erne måtte tage tomhændede fra Fredericia var for mange dårlige KIF-afslutninger.

Matchfakta:

Fredericia HK-KIF Kolding: 26-25 (13-13)

Målscorere: Kristian Stoklund Larsen, 10, Rune Schrøder, 4, Nikolaj Mehl, 3, Jakob Mikkelsen, Rune Andersen, Jakob Frederiksen og Mathias Hedegaard, hver 2 samt Rasmus Meyer, 1 mål.

KIF: Oliver Norlyk, Alexander Morsten, Mattias Thynell og Chris Jørgensen, hver 4 mål, Andreas Flodman og Andreas Væver, hver 3, Martin Mauer Larsen, Jens Svane og Frederik Gustavsson, hver 1 mål.

Redningsprocenter:

FHK: Jimmi Andersen: 17/34 (50 procent), Emil Tellerup: 2/10 (20 procent)

KIF: Richard Frisk: 16/41 (39,02 procent)

Tilskuere: 2475 i T. Hansen Arena i Fredericia