Arkiv

Anders Petersen indstiller karrieren


Til sommer er det definitivt slut med håndbold på topniveau, når Anders Petersen indstiller karrieren som professionel håndboldspiller. ”AP” har samlet spillet 15 år i KIF (1998-2011, 2018-2020), hvoraf han har været en fast bestanddel af liga-truppen i årene 2002–2011 og igen fra 2018–2020 med 4 x DM-guld, 2 x DM-sølv samt 4 pokaltitler til følge.

Om stoppet udtaler direktør Christian Phillip:

”Vi kan vist godt tilføje AP til den lange liste af koryfæer, der har båret KIF-trøjen – det kan der ikke herske nogen tvivl om. Selvom jeg personligt kun har kendt ham i kort tid, så kan jeg blot tilføje at det har været et yderst positivt bekendtskab. AP rummer i min optik mange gode menneskelige egenskaber, der har bidraget til holdets gode stemning – også i de svære perioder.

Jeg er overbevist om at AP gerne havde ”afleveret” KIF på en højere hylde rent sportsligt, men det kan han heldigvis selv få lov til at påvirke fortsat i fremtiden, da han overgår til en rolle som målmandstræner for bl.a. ligaholdets keepere. Det ser vi meget frem til, da vi så stadig får glæde af hans gode humør, store erfaring og kompetencer i udviklingen af klubbens keepere.

Der skal lyde en stor tak til AP fra alle i og omkring KIF. Tak for indsatsen, tak for minderne!"

Anders Petersen siger følgende om sit kommende stop:

”Jeg har valgt at indstille min aktive karriere til sommer. Beslutningen har været undervejs i en periode og valget har ikke været svært at træffe, da jeg kan mærke på kroppens signaler, at det er på tide at passe bedre på den. Jeg er utrolig glad og stolt over, hvad jeg har opnået i løbet af min aktive karriere og de oplevelser håndbolden har givet mig.

En stor tak skal lyde til KIF Kolding, hvor jeg tilbragte mange gode ungdomsår, og efterfølgende gode oplevelser på førsteholdet. Klubben har været med til at forme mig til den spiller jeg i dag er, ligesom jeg har haft klubbens værdier med mig i hele min karriere. Beslutningen om at være med i genopbygningen af KIF Kolding i 2018 var derfor også meget nem at træffe, da jeg gerne ville give noget tilbage til klubben.

Jeg ser det som en fin afslutning på banen, at jeg får lov til at slutte hvor det hele startede for over 20 år siden. Jeg vil nyde de sidste måneder som aktiv spiller, og gøre alt for at holdet og klubben slutter sæsonen godt af.

Tiden er nu inde til at nye kræfter tager over i målet, og jeg er taknemmelig over at få lov at arbejde med disse fremover. Aftalen med KIF Kolding som målmandstræner har været på tegnebrættet længe, og jeg ser meget frem til samarbejdet med trænerteamet og keeperne.

Jeg brænder for at arbejde med og udvikle mennesker, derfor ser jeg det som en naturlig del at videregive min viden indenfor feltet, til de næste der skal stå derinde. Som ung spiller havde jeg stor gavn af sparring med klubbens keepere. Det glæder mig at samarbejdet også rækker ned i moderklubben, hvor jeg håber at kunne inspirere og videreudvikle klubbens egne spillere i samarbejde med de pågældende trænere.

Slutteligt vil jeg rette en stor tak til sponsorer, frivillige og fans for at være der i medgang og modgang. Jeg ser frem til stadig at være en del af vores klub.”

Spørgsmål kan rettes til:

Cheftræner Ulf Sivertsson på tlf. +46 70 520 70 15 Anders Petersen på tlf. +45 22 50 12 24 Direktør Christian Phillip på tlf. +45 42 52 12 15

Med venlig hilsen KIF Kolding

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding