Arkiv

KIF hentede vigtigt point imod Ribe-Esbjerg


KIF Koldings mandlige ligahold rejste sig flot efter sidste uges store nederlag på hjemmebane mod Mors-Thy, da KIF’erne fredag aften hentede det ene point efter uafgjort 26-26 mod slutspilsaspiranterne fra Ribe-Esbjerg.

Det skete efter en kamp, hvor KIF’erne var klart spilstyrende i 1. halvleg, og af samme grund kunne KIF’erne ærgre sig rigtig meget over, at holdet kun førte med 14-13 ved pausen.

Da der var spillet godt 18 minutter af kampen bragte Frederik Gustavsson således KIF foran med 12-6 på straffekast, og indtil det tidspunkt var det et meget klogt og velovervejet KIF-mandskab, som styrede kampen, forsvaret stod stærkt, og Richard Frisk havde vigtige redninger i KIF-målet.

Men i de sidste ti minutter af første halvleg var der flere ting, som gik galt for KIF. Først fik forsvarskrumtappen Olafur Gustafsson en udvisning, og så lavede KIF’erne i de sidste ti minutter af halvlegen seks tekniske fejl eller fejlafleveringer – og de blev prompte straffet af hjemmeholdet. Og så førte KIF altså kun med et enkelt mål ved pausen.

Anden halvleg var en tæt og heftig affære. KIF’erne førte det meste af halvlegen med et enkelt eller to mål, men med knap fem minutter igen bragte Ribe-Esbjergs Nicolai Nygaard hjemmeholdet i front med 25-24. Chris Jørgensen udlignede på et gennembrud. Hjemmeholdet havde efterfølgende et stolpeskud og en fejlaflevering, og med godt to minutter igen bragte Chris Jørgensen KIF i front med 25-26. Ribe-Esbjergs store spiller, islandske Runar Karason bragte med sit tiende mål balance i regnskabet til 26-26 halvandet minut før tid, og efter en KIF timeout reddede hjemmeholdets keeper Søren Rasmussen så Chris Jørgensens underhåndsskud 29 sekunder før tid. Ribe-Esbjerg tog time out med 24 sekunder igen, og det godt kæmpende KIF-forsvar fik så blokeret Rune Karasons sidste afslutning, og dermed var et vigtigt KIF-point kommet i hus. Også set i lyset af, at en anden konkurrent i bundstriden, Lemvig-Thyborøn hentede et point hjemme mod Skanderborg, mens den tredje konkurrent i kampen i bunden, Nordsjælland, tabte ude med 28-23 til Mors/Thy.

Med det ene point har KIF nu 11 point på 12. pladsen, det samme som Lemvig på 13. pladsen, mens Nordsjælland som nummer 14 har syv point.

Matchfakta:

Ribe-Esbjerg-KIF: 26-26 (13-14)

Målscorere

REHH: Runar Karason, 10, Lars Mousing, 5, Nicolai Nygaard, 4, Gunnar Stein Jonsson, Miha Zvizej og Mathias Jørgensen, hver 2 samt Simen Schønningsen, 1 mål.

KIF: Chris Jørgensen, 5, Oliver Norlyk, Alexander Morsten og Andreas Flodman, hver 4, Frederik Gustavsson, 3, Benjamin Pedersen og Jens Svane Peschardt, hver 2, Mattias Thynell og Andreas Væver hver 1 mål.

Ribe-Esbjergs to målmænd, Tim Winkler og Søren Rasmussen havde tilsammen 9 redninger på 35 forsøg, mens Richard Frisk og Anders Petersen i KIF-målet havde 11 redninger på 36 forsøg.

1543 tilskuere i Blue Water Dokken i Esbjerg.