Arkiv

KIF skal spille den perfekte kamp mod Skjern


De to klubber har i årenes løb spillet masser af højdramatiske kampe mod hinanden. DM-finaler, pokalfinaler og slutspilskampe. Men her i foråret 2020 er situationen som bekendt lige nu en anden. Skjern kæmper hårdt for at sikre sig en plads blandt de otte mandskaber, som skal med i DM-slutspillet. KIF kæmper en hård kamp for at undgå den fatale 14. plads, som betyder nedrykning fra ligaen og for i givet fald at sikre sig den bedst mulige position i det kommende nedrykningsspil, som venter, hvis man undgår den fatale 14. plads.

Der er altså lagt op til et nyt drama, når KIF Kolding lørdag klokken 16.10 i Sydbank Arena i Kolding tager imod Skjern Håndbold. Efter sidste weekends uafgjorte kamp på udebane mod Ribe-Esbjerg er det et KIF-mandskab med en god portion tro på sig selv, som tager imod Skjern Håndbold. Også selvom KIF-træner Ulf Sivertsson slår fast, at vestjyderne naturligvis er favoritter.

-Vi ved, at vi skal ramme vores topniveau for at få point mod Skjern. I Esbjerg spillede vi en rigtig god kamp i både forsvar og angreb. Vi lavede desværre lidt for mange fejl i slutningen af første halvleg, og det var grunden til, at vi ikke gik til pausen med en sikker føring. I anden halvleg bølgede det frem og tilbage, men samlet spillede vi en god kamp, som vi både kunne have vundet, men også tabt, konstaterer Ulf Sivertssonn.

Han har naturligvis stor respekt for det grønblusede Skjern-hold, som stiller med profiler på alle pladser. En norsk og en islandsk landsholdsmålmand. Kæmpeprofiler i bagkæden som Eivind Tangen, Kasper Søndergaard, Jesper Konradsson og islandske Eivar Örn Jonsson, den svenske forsvarsklippe Jonathan Stenbäcken, klassestregspillere som Bjarte Myrhol, Jonas Tidemand og Morten Bjørnshauge og markante profiler på fløjene som Anders Eggert og René Rasmussen.

-Skjern har et meget komplet hold, men vi ved også at vi med en forhåbentlig stor og medlevende kulisse i ryggen kan give dem kvalificeret modstand. Det er en uhyre vigtig kamp for begge klubber, og vi satser på, at vi med vort trofaste hjemmepublikum kan skabe en overraskelse og snuppe et point eller to, siger Ulf Sivertsson.

I skrivende stund – torsdag eftermiddag – er der tvivl om KIF får én af holdets største profiler, højre fløj og topscorer Andreas Flodman med i kampen. Han skal testes fredag, og så vil det vise sig, om han er i stand til at spille. Ellers har KIF i unge Jacob Groes Hansen en særdeles kompetent erstatning.

Til publikum lige dette råd: kom i god tid inden kampstart klokken 16.10. Der bliver trængsel ved Sydbank Arena Kolding.