Arkiv

Flot KIF-fight – men desværre ingen point


Spillemæssigt var der mange ting at glæde sig over set med KIF-øjne lørdag sidst på eftermiddagen, da KIF Kolding og Skjern Håndbold havde afviklet deres indbyrdes opgør i Primo Tours Ligaen. Men når der nu stod 28-31 i Skjern-favør på måltavlen var glæden naturligvis behersket i KIF-lejren.

For sandheden om den kamp var, at et flot fightende KIF-mandskab havde leveret en mere end godkendt indsats mod de vestjyske favoritter. Og da KIF’erne med 57 sekunder tilbage – og stillingen 28-29 – var i angreb var der alle muligheder for i det mindste at få et point. Desværre leverede Chris Jørgensen her en fejlaflevering, som Skjerns Anders Eggert løb imellem og erobrede. Eggert sendte bolden videre til Eivind Tangen, som kunne score til 28-30, og så var den kamp afgjort.

Her må man så også konstatere, at nok lavede Chris Jørgensen den fatale fejlaflevering, men forinden havde han leveret adskillige målgivende afleveringer og også selv scoret fem mål.

Sammenlignet med den seneste hjemmekamp – mod Mors-Thy – var der klare fremskridt i alle spillets faser at spore hos KIF.

I kampens første kvarter stod KIF’erne rigtig stærkt i forsvaret, og der blev spillet varieret angrebsspil, hvor KIF’erne var farlige fra mange positioner. Da Alexander Morsten efter 16 minutters spil bragte KIF foran med 11-7, så det særdeles lyst ud for hjemmeholdet.

Men umiddelbart herefter blev KIF ramt af udvisninger til både Olafur Gustafsson og Alexander Morsten, og den periode, hvor Skjern var to mand i overtal blev dyr. Skjern reducerede til 11-10, og hvor KIF’erne havde haft momentum i kampens første kvarter var det så Skjern, som overtog dirigentstokken i sidste halvdel af første halvleg – og derfor kunne Skjern gå til pausen foran 15-14.

Vestjyderne kom også bedst ud af omklædningsrummet til anden halvleg, og efter godt fem minutters spil af anden halvleg førte vestjyderne så med 20-15. Det endda på trods af, at Anders Petersen, som kom i mål hos KIF i slutningen af første halvleg, i starten af anden halvleg havde flere store redninger. Men i den fase af kampen havde KIF’erne for mange fejl og dårlige afslutninger.

KIF’erne blev ved med at kæmpe, og med unge Oliver Norlyk, som en rigtig stærk afslutter på højre back og en storspillende Jens Svane Peschardt i anden halvleg kom KIF’erne for alvor tilbage i kampen. I samme periode fightede KIF’s forsvar fantastisk flot. Da der manglede knap 13 minutter af kampen reducerede Jens Svane til 20-22, og i de følgende minutter lavede han flere fremragende gennembrud fra begge backpladser. Fire minutter før tid reducerede Svane til 27-28, og på det tidspunkt var hele hallen oppe at stå. Det samme var den et minut senere, da Svane gjorde det til 28-29, men det blev så desværre også KIF’s sidste mål i denne dramatiske kamp. Nærved og næsten – og desværre ikke nogen point.

Og set i lyset af, at både Lemvig og Nordsjælland vandt deres kampe i weekenden var det naturligvis rigtig ærgerligt set med KIF-øjne. Men til gengæld må man også konstatere, at kan KIF’erne fortsætte de takter holdet viste mod Skjern kan der godt hentes point i de kommende meget svære kampe. Første udfordring for KIF er nu på onsdag på udebane mod Bjerringbro/Silkeborg.

Matchfakta:

KIF Kolding-Skjern Håndbold: 28-31 (14-15)

Målscorere:

KIF: Oliver Norlyk og Jens Svane Peschardt, begge 6, Chris Jørgensen, 5, Andreas Flodman, 4, Alexander Morsten og Mattias Thynell, begge 3, Benjamin B. Pedersen, 1 mål.

Skjern: Eivind Tangen, 9, Anders Eggert, 7, Bjarte Myrhol og Elvar Örn Jonsson, begge 5, René Rasmussen, 2, Jesper Konradsson, Jonathan Stenbäcken og Morten Bjørnshauge, hver 1 mål.

Redningsprocenter:

KIF: Anders Petersen: 10/28 (36 procent), Richard Frisk: 2/15 (13,33 procent)

Skjern: Robin Haug: 8/28 (29 procent), Bjørgvin Pal l Gustavsson: 1/9 (11 procent)

Dagens Man of the Match hos KIF: Oliver Norlyk

Tilskuertal: 2613 tilskuere i Sydbank Arena