Arkiv

Ulf Sivertsson: Håndbolden kommer i anden række


Med den igangværende corona-krise er der som bekendt ikke ret meget, der længere er som ”det plejer”. Ej heller i sportens – og håndboldens – verden. Hallerne står tomme, spillerne er sendt hjem, og uvisheden om, hvorvidt der overhovedet spilles mere håndbold i denne sæson hersker.

Også hos trænerstab og spillere på KIF Koldings mandlige ligahold. Men håndbolden er ikke det vigtigste lige nu, konstaterer cheftræner for KIF Kolding, Ulf Sivertsson.

-Nej, håndbolden kommer i anden række i en situation, hvor det meste af samfundet er lukket ned. Der er mennesker, der dør af den her sygdom, og samfundets normale funktioner er sat ud af kraft. Så må vi erkende, at vores sport lige nu kommer i anden række, konstaterer Ulf Sivertsson.

Efter den seneste ligakamp mod GOG, som KIF’erne spillede uden tilskuere i Gudme, lørdag den 7. marts, trænede KIF-spillerne mandag og tirsdag ugen efter. Men herefter blev spillerne sendt hjem.

-Vi har ikke været samlet siden den 10. marts, da spillerne er hjemsendt,og vi håber at de holder sig igang, de kan jo også stadig løbe sig en tur i den friske luft. Vore svenske spillere er hjemme i Sverige, og vi har jævnlig kontakt med alle spillere i truppen. De har det fint alle sammen, fortæller Ulf Sivertsson, som stadig selv er hjemme i Kolding.

KIF-træneren vil nødig spå om, hvad der kommer til at ske med resten af sæsonen.

-Lige nu må vi jo henholde os til, hvad eksperterne siger – både i forhold til corona-sygdommen og i forhold til håndbolden. Vi nå hver især tage vores ansvar, og så må vi se, hvad Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen når frem til. Så vidt jeg ved træffer de en beslutning på tirsdag. Jeg har tillid til, at de træffer de rigtige beslutninger af hensyn til både spillerne og klubberne, siger Ulf Sivertsson.

I både Norge og Sverige har de besluttet sig for ikke at færdigspille sæsonen i deres ligaer. Hvad tænker du om situationen i den danske liga?

-Jeg kan da godt forestille mig et scenarie, hvor man beslutter sig for at udvide ligaen til 15 eller 16 hold. Selvom Nordsjælland ligger sidst har de jo stadig en chance for at redde sig i ligaen, og i 1. division var TMS Ringsted jo stort set klar til at rykke op. Det kan jo godt være, at man skal tage hensyn til det. Men jeg har nu tillid til, at DHF og Divisionsforeningen træffer de rigtige beslutninger, siger Ulf Sivertsson.