Arkiv

Brian Stein: Ærgerligt, at det ikke blev afgjort på banen


Brian Stein, formand for bestyrelsen for KIF Håndbold Elite A/S glæder sig over, at der med udmeldingen fra Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen tirsdag er skabt klarhed over, hvordan denne håndboldsæson slutter. Status er, at KIF Kolding også i næste sæson er at finde i landets bedste række, Primo Tours Ligaen, og KIF Kolding er dermed for 37. sæson i træk i landets bedste håndboldrække for mænd.

-Vi er glade for, at der nu er skabt klarhed, men ærgrer os også over, at det ikke var på banen, men ved skrivebordet afgørelsen blev truffet. Det er altid kedeligt, når det ikke er på håndboldbanen tingene afgøres, men i en tid, som er lige nu er meget uvirkelig og uoverskuelig i alle ender af samfundet kunne vi jo nok godt regne ud, at det kunne ende sådan. Når man aflyser EM i fodbold, OL, Wimbledon og mange andre store sportsbegivenheder – ja, så kan det jo heller ikke komme bag på os, at man beslutter, at den nuværende stilling i landets bedste håndboldrækker også skal være slutstillingen, siger Brian Stein.

Han udtrykker samtidig respekt for DHF’s og Divisionsforeningens udmeldinger og slår i samme ombæring fast, at det for en klub som Nordsjællland Håndbold selvfølgelig er utrolig trist, at klubben og holdet ikke fik chancen for at redde livet på banen.

-Men samtidig må man også konstatere, at DHF og Divisionsforeningen har taget deres beslutning ud fra et ønske om at tage hensyn til spillernes helbred. Man kunne have valgt at sætte turneringen i gang ved at lade spillerne træne i et par uger, men rent helbredsmæssigt havde det ikke været forsvarligt. Rent bortset fra, at det heller ikke kunne lade sig gøre, fordi det stadig er forbudt med forsamlinger på flere end ti personer, konstaterer Brian Stein.

Afslutningen på sæsonen betyder samtidig, at KIF Kolding og alle klubbens fans ikke får lejlighed til at sige et ordentligt farvel til de spillere, som forlader klubben.

-Og det er vi rigtig trist til mode over. Det er spillere som Mattias Thynell, Olafur Gustafsson, Richard Frisk, Martin Mauer Larsen, Rasmus Døssing og Anders Petersen. De har givet alt for klubben og holdet i de seneste to sæsoner, som har budt på mange udfordringer for os. Men det er også i kraft af deres indsats, at KIF Kolding i næste sæson – for 37. år i træk – er at finde i landets bedste håndboldrække. Og så vil vi da også i næste sæson have glæde af, at Anders Petersen stadig er tilknyttet klubben, understreger Brian Stein.

-Vi kan nu kigge fremad, og vi er når mulighederne byder sig, klar til at arbejde hårdt for at sikre klubbens økonomiske fundament. Det bliver en hård kamp for os – som for andre klubber – og i den kamp har vi i høj grad brug for, at alle vore fans, sponsorer, koldingenserne og alle, som vil KIF Kolding bakker os op, siger Brian Stein.