Arkiv

Ny bestyrelse i arbejdstøjet: - Vi tror på en fremtid for KIF Kolding


Fredag fik KIF Håndbold Elite A/S – selskabet bag ligaholdet KIF Kolding – en ny bestyrelse. Det skete på en generalforsamling, hvor bestyrelsen for selskabet gennem de seneste to år som bebudet trak sig.

Og tirsdag – 2. pinsedag – havde den ny bestyrelse så sit første møde, hvor den konstituerede sig, og for alvor trak i arbejdstøjet.

Ny formand for elitebestyrelsen er Gunnar Fogt, mens Hans Otto Wildfang er ny næstformand. Den gamle førsteholdsspiller hos KIF Håndbold, Teddy Hedegaard, har påtaget sig rollen som direktør for selskabet. Og selvom de seks bestyrelsesmedlemmer har påtaget sig en stor opgave med at skaffe de millioner af kroner, som skal til for at skabe det økonomiske fundament for elitehåndbolden i Kolding, er der en god tro på, at det kan lykkes.

"Vi er i de seneste dage i pinsen blevet kimet ned af så mange mennesker i og uden for KIF Kolding, som har fortalt os, at de er klar med både hjælpende hænder og økonomisk støtte. Nu skal vi samle de mange initiativer op, som er i gang, og så skal vi skabe klarhed og styring, så vi bevæger os i samme retning" understreger formand Gunnar Fogt og slår i samme åndedrag fast, at den nye bestyrelse retter en tak til medlemmerne af den afgående bestyrelse.

"De har i høj grad bidraget til, at rette op på økonomien, så mulighederne for klubbens videre drift ser bedre ud, også selvom der venter os som ny bestyrelse hårdt arbejde. Men vi takker i høj grad den afgående bestyrelse for deres arbejde" siger Gunnar Fogt.

Næstformand Hans Otto Wildfang har i en årrække støttet KIF Kolding, og han er klar til at tage en ekstra tørn.

"For mig er det vigtigt at støtte klubben. KIF Kolding har i den grad sat Kolding på elitesportens landkort, og jeg kan ikke forestille mig Kolding uden byens håndboldligahold, siger han"

Teddy Hedegaard har i de seneste uger været rundt og besøge mange virksomheder, og han har her mødt velvilje og forståelse, også selvom virksomhederne er økonomisk klemte som følge af corona-krisen.

"Rigtig mange er klar til at støtte KIF Kolding. For mig handler det i høj grad også om, at vi skal have plads til de mindre erhvervsvirksomheder og forretningsdrivende. Vi skal genoplive det gamle Team KIF – vores erhvervsklub – som tidligere var landets største erhvervsklub inden for elitehåndbolden"

Byrådsmedlem Benny Dall har også meldt sig på banen og er klar til at gøre en aktiv indsats i bestyrelsen.

"For mig handler det om, at KIF Kolding i de seneste fire årtier har været en meget vigtig identitetsfaktor for rigtig mange mennesker i Kolding og i Danmark i det hele taget. Elitesport er en del af det kulturtilbud vi har i Kolding – og en meget vigtig del. Det skal vi fastholde og udbygge, og så er det for mig også vigtigt, at KIF Kolding får et bredere og mere folkeligt fundament. Klubben skal på banen være med i eliten, men uden for banen skal klubben have et langt mere folkeligt image end den hidtil har haft" siger Benny Dall.

Tove Hadberg har i en årrække arbejdet på KIF’s håndboldkontor, og hun slår fast, at hun ikke havde forestillet sig at skulle sidde i klubbens elitebestyrelse.

"Men jeg vil gøre alt for at bevare og udbygge KIF Kolding. Derfor tager jeg en tørn" siger Tove Hadberg, som også har et tæt forhold til spillerne på ligaholdet, som i det daglige betragter hende som deres ”mor”.

Én af de spillere er viceanfører, Jens Svane Peschardt, som også er med i den nye bestyrelse. Han også klar til at levere en aktiv indsats.

"Hvis det her lykkes for os kan vi komme styrket ud på den anden side. Som det er nu har vi udsigt til at få et rigtig stærkt hold i den kommende sæson. Det kan blive rigtig sjovt at komme til håndbold i Sydbank Arena, og derfor skal denne mission lykkes for os" siger Jens Svane Peschardt.

Kommentarer til denne pressemeddelelse kan hentes hos: Formand Gunnar Fogt, tlf. 2887 8712