Arkiv

KIF Kolding siger farvel til Fredrik Gustavsson


KIF Koldings 25-årige venstre fløj, Fredrik Gustavsson har af personlige grunde valgt at rejse hjem til Sverige, og han får dermed ophævet sin kontrakt med klubben, som løb til sommeren 2021.

-Jeg har været glad for min tid i klubben og på holdet, men jeg har også mærket efter og erkendt, at jeg savner familie og venner hjemme i Sverige. Det er grunden til, at jeg ønsker at vende hjem. Som følge af coronakrisen har jeg været hjemme i Sverige i fire måneder, og jeg kan mærke, at jeg har trives bedst derhjemme. Derfor synes jeg også det er mest fair over for klubben og holdkammeraterne, at jeg har bedt om at få min kontrakt ophævet, siger Fredrik Gustavsson.

Dermed nåede han kun, at spille i KIF Kolding i en enkelt sæson. Han kom sidste sommer til KIF fra den svenske eliteserieklub, GUIF Eskilstuna, som er Fredrik Gustavssons barndomsklub. Her fik han debut på førsteholdet i en alder af kun 17 år, og her spillede han på ligaholdet i syv-otte sæsoner, inden han rejste til Danmark og KIF Kolding, hvor han i starten af sidste sæson fik meget spilletid, men senere på sæsonen fik betydeligt mindre spilletid efter, at Andreas Væver kom tilbage på fløjpositionen efter en skadespause.

KIF Koldings cheftræner Andreas Toudahl beklager, at Fredrik Gustavsson siger farvel til klubben.

-Men det er klart, at vi vægter menneskelige hensyn højt. Er der en spiller, som ikke trives og som savner sit hjemland tager vi naturligvis bestik af det. I vores situation med en i forvejen smal trup er det dog en svækkelse af holdet. Men både jeg og bestyrelsen arbejder på at skaffe forstærkninger til holdet, siger Andreas Toudahl.

Han slår fast, at han har gode anbefalinger af Fredrik Gustavsson, når denne nu vender hjem til Sverige.

-I starten af sidste sæson spillede han på højt niveau, men da Andreas Væver vendte tilbage efter sin skadespause var det sværere for Fredrik at tilkæmpe sig spilletid. Til gengæld havde han en vigtig rolle som en sikker straffekastskytte. Vi ønsker Fredrik held og lykke på den videre vej, understreger KIF-træneren.

Fredrik Gustafson understreger, at han på nuværende tidspunkt ikke ved, hvad fremtiden bringer.

-Jeg vender hjem til Eskilstuna, men om jeg skal spille håndbold i GUIF eller i nogen anden klub ved jeg ikke. Men jeg har da beholdt en god kontakt til min gamle klub, fortæller den 25-årige svensker.