Arkiv

Stærkt forsvarsspil bag sikker KIF-sejr


Bomstærkt forsvarspil i kombination med to gode målmænd var recepten bag en sikker KIF Kolding sejr på 31-17 efter 12-6 ved pausen, da KIF Koldings mandlige ligahold onsdag tidligt på eftermiddagen mødte det nyoprykkede norske ligahold Viking Håndball fra Stavanger.

Kampen blev spillet i Skærbæk mellem Tønder og Ribe, og den blev spillet som led i KIF Koldings igangværende træningslejr på Rømø.

At det var KIF’ernes første træningskamp kunne man i starten af kampen godt se på angrebsspillet, som – naturligt nok – manglede rytme og timing. I starten skulle KIF’erne slide for målene og en del afslutninger manglede skarphed.

Til gengæld stod KIF-forsvaret uhyre stærkt og i målet lagde islandske Ágúst Elí Björgvinsson stærkt ud med en række fine redninger. Det betød, at der efter 13 minutters spil stod 4-1 til KIF, og indtil da havde nordmændene kun scoret deres enlige mål på en kontra. Efterfølgende var det også kun på straffekast og et par kontraløb nordmændene formåede og score, og man skulle hen i slutningen af 1. halvleg, før nordmændene fik scoret et mål i det stationære angrebsspil.

I KIF-forsvaret fyldte store ”drenge” som Benjamin B. Pedersen og nytilkomne norske Vetle Rønningen godt, og i det hele taget gjorde det stærke forsvarsarbejde betingelserne lettere for både Ágúst Eli Björgvinsson og Tim Winkler i KIF-målet, som begge leverede en fin indsats. I midten af 1. halvleg brillerede Winkler blandt andet med en redning på straffekast og den efterfølgende returbold snuppede han også i fin stil.

I angrebsspillet lagde man især mærke til en anden af de nye KIF-spillere, Thomas Boilesen, som er en fodrap spiller, som både er stærk på egne afslutninger, men også har et rigtig godt blik for medspillerne på stregen og på fløjene.

I anden halvleg slap begge hold taget i håndbremsen, og i løbet af de første fem minutter af halvlegen havde KIF øget føringen fra 12-6 ved pausen til 16-7. Blandt andet på et par fine scoringer af Jeppe Larsen – én fra fløjen og én på en andenbølgekontra.

Kampen viste, at KIF’erne rent faktisk har pænt mange strenge at spille på – også på trods af, at truppen lige nu er ret smal. Store stærke Vetle Rønningen, som er hentet til KIF som forsvarsspecialist, er også en habil spiller i angrebet. Det viste han i flere andenbølgekontraer. På fløjene er Andreas Væver og Andreas Flodman sikre afsluttere, også på trods af, at Flodman havde lidt flere afbrændere end normalt.

Og så er der heller ingen tvivl om, at KIF med tilgangen af Peter Balling har fået en klassespiller på højre back, ligesom Benjamin B. Pedersen på stregen og Jeppe Larsen i bagkæden og som gardering på fløjen er spillere, som er mere end habile.

På playmakerpositionen havde Chris Jørgensen ikke én af sine bedste kampe, ligesom KIF’s stærke streg Alexander Morsten blev sparet det meste af kampen. Endelig tog Troels Ejby Jørgensen en tur på kondicyklen og blev dermed sparet i hele kampen, som samlet set var ganske tilfredstillende set med KIF-øjne.

Samtidig må man nok understrege, at det godt kæmpende norske hold, som ikke råder over de helt store skudtrusler vil få svært ved at klare sig, hvis de skulle klare spille i den danske liga. Og derfor skal man heller ikke lægge mere i resultatet, end godt er. Men en god start for KIF Kolding.

Hos KIF Kolding var der onsdag eftermiddag så også en ny spændende tilføjelse til holdkortet på ligaholdet i form af den unge venstrehåndede Kristoffer Vestergaard. I sidste sæson som Otterup-spiller var han i top 5 på topscorerlisten i 1. division. Han scorede 138 mål i 23 kampe for fynboerne, men nu har han tegnet kontrakt med KIF Kolding. Onsdag fik han debut på ligaholdet, og her fik han lavet to mål og viste fine takter som både back og højre fløj, og på begge de pladser samt på playmakerpladsen, som han oprindelig har spillet, vil han være med til at styrke KIF-truppens bredde.

KIF’s målscorere:

Thomas Boilesen, Jeppe Larsen og Andreas Flodman hver 5 mål, Benjamin B. Pedersen og Andreas Væver, begge 4, Peter Balling og Vetle Rønningen, begge 3 mål samt Kristoffer Vestergaard 2 mål.

Redninger for KIF:

Tim Winkler 8 redninger, Agust Eli Björgvinsson 7 redninger.