Arkiv

Dagens KIF-spiller: Troels Vejby Jørgensen


I de kommende uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Næste spiller i rækken er bagspilleren Troels Vejby Jørgensen.

Fakta: Troels er 32 år, 2 meter høj og med en vægt på 104 kilo. Han skal i gang med sin anden sæson i KIF, og han har spillet i alt …..førsteholdskampe i KIF.

Tidligere klubber: Gilleleje (barndomsklub), Team Tvis Holstebro, TMS Ringsted, Ribe/Esbjerg, HC Midtjylland samt de svenske klubber, Ricoh og AIK Stockholm. Troels har spillet 24 ynglinge-landskampe for Danmark.

Troels er kæreste med Sahra og sammen har de datteren Nova på tre år.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Jeg synes vi har en rigtig spændende trup, og her i starten er det gået godt til træning og i de første træningskampe. Så jeg synes det tegner spændende. Men det er også en balance, hvor vi gerne skal undgå skader, fordi vi ikke har den bredeste trup. Men det tegner spændende, uden at jeg kan være mere konkret lige nu.

Og dine personlige mål. Hvad håber du på at kunne bidrage med?

-Rent sportsligt var den sidste sæson jo ikke ligefrem nogen dans på roser for mit vedkommende. Men jeg føler mig godt tilpas på holdet og i klubben, og i denne sæson håber og tror jeg på, at jeg får mulighed for at bidrage med meget mere til holdet. Så jeg ser frem til denne sæson.

Nævn tre håndboldpersonligheder, som du har ladet dig inspirere af?

-Jeg vil nøjes med at nævne to. Den tidligere franske landsholdsback Jerome Fernandez er en spiller jeg altid har set op til og har været fan af. Og så vil jeg også nævne Ingemar Linnéll, som også har været træner i KIF. Ham havde jeg som træner og sportschef i klubben Ricoh, som senere blev til AIK Stockholm. Ham var jeg også meget glad for.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Det var da jeg for otte-ni år siden var med til at rykke fra 1. division op i ligaen med TMS Ringsted. Jeg havde selv en stor rolle på holdet, og det var en fed oplevelse at være med til.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Så er jeg sammen med min kæreste og vores lille datter. Men derudover arbejder jeg også som lærervikar på Kolding Realskole, og for mig er det en fin afveksling og supplement til håndbolden.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Jeg er – hvis jeg selv skal sige det – en ret god kok. Jeg holder meget af at lave god mad, og mad som gerne må tage sig flot ud. Det er mad lavet med kærlighed, lyder det fra Troels Vejby Jørgensen.

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding