Arkiv

Dagens KIF-spiller: Kristoffer Vestergaard


I de kommende uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Næste spiller i rækken er den ”nyeste dreng i klassen”, venstrehåndede Kristoffer Vestergaard, som for nylig skrev kontrakt med KIF Kolding.

Fakta: Kristoffer er 21 år, 1,75 meter høj og med en vægt på 80 kilo. Kristoffer skal altså i gang med sin første sæson i KIF.

Tidligere klubber: Trelde GI (barndomsklub), Fredericia/Trelde, som U16 og U18-spiller, Skanderborg Håndbold samt Otterup HK.

Kristoffer er single.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Nu er jeg jo lige kommet til klubben, så det har jeg svært ved at forholde mig til. Men jeg er blevet godt modtaget, og det er gået fint til træningen og de første træningskampe. Så jeg tror da på, at vi får en god sæson. Men mere konkret kan jeg ikke sige det.

Og dine personlige mål.

Hvad håber du at kunne bidrage med?

-Jeg satser da på, at spille mig ind i truppen og få en rolle på holdet. Min force er et godt overblik og blik for spillet, og så er jeg ret god på mellemdistancen som skytte, så på den måde håber jeg at kunne bidrage til holdet.

Nævn tre håndboldpersonligheder, som du har ladet dig inspirere af?

-Jeg vil nøjes med en enkelt. Islandske Olafur Stefansson var en komplet håndboldspiller, som både var fantastisk som assistspiller, som var en klog håndboldspiller og en rigtig dygtig skytte. Olafur var en komplet håndboldspiller, og ham har jeg altid set op til.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Som ungdomsspiller har jeg jo prøvet at blive dansk mester fire gange. Som U10-, U12- og U14-spiller vandt jeg DM med min barndomsklub, Trelde GI, og som U18-spiller vandt jeg DM, da jeg spillede i Skanderborg. Det er mine største oplevelser hidtil. Som U18-spiller nåede jeg også at få debut på Skanderborgs ligahold. Det var da også ret fedt.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Jeg er træner for et U13-pigehold i min barndomsklub Trelde GI. Det har jeg det rigtig fint med. Derudover står jeg for den fysiske træning nogle gange om ugen for eleverne på eliteidrætslinjen i Fredericia. Det er unge talenter fra flere forskellige idrætsgrene, og det er med til at give mig noget undervisningserfaring, som jeg også er glad for at få.