Arkiv

Dagens KIF-spiller: Tim Winkler


I de kommende uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er er klubbens nye målmand, Tim Winkler, som er en særdeles erfaren herre med mange sæsoner i den danske håndboldliga.

Fakta: Tim er 34 år, 1,89 meter høj og med en vægt på 89 kilo. Tim er noteret for 13 A-landskampe og har derudover spillet knap 50 Y- og U-landskampe. Tims barndomsklub er SGI, Sædding-Guldager IF. Efterfølgende har han spillet i Brabrand, Skjern Håndbold, HC Midtjylland og senest Ribe-Esbjerg HH. Tim er kæreste med Camilla og sammen har de datteren Caroline på fire år.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-På nuværende tidspunkt har vi jo som hold ikke sat en målsætning. Men rent personligt er mit mål da, at vi kommer i slutspillet. Det bliver svært, og vi skal undgå skader. Men jeg tror på, at det er muligt, for vi har et hold med en god blanding af unge og erfarne spillere.

Og dine personlige mål. Hvad håber du at kunne bidrage med?

-Ja, jeg er her jo for at redde nogle bolde. Og så kommer jeg med en masse erfaring, som jeg også skal være med til at give videre. På banen håber jeg på at holde et højt niveau. Jeg synes selv, at jeg er kommet godt i gang i KIF. Jeg er blevet godt modtaget i klubben, og der er en god stemning på holdet. Og rundt om holdet er der mange, som støtter og bakker op, så jeg tror på, at det bliver godt.

Nævn tre håndboldpersonligheder du har ladet dig inspirere af?

-Jeg vil starte med at nævne Jesper Jensen, som jeg spillede sammen med i Skjern. Han var én af de erfarne, da jeg kom til klubben og både hans fantastiske håndboldforståelse og hans måde at være på betød meget for mig. Han er en utrolig sympatisk person, og en fyr med masser af gode værdier. Så vil jeg også nævne den islandske stregspiller Vignir Svarvarsson, som jeg spillede sammen med både i Skjern og HC Midtjylland. Hans energi og fighterevne var meget inspirerende. Han var en fantastisk gut at spille sammen med.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Mit debut på det danske A-landshold vil altid stå som en stor oplevelse – også på trods af, at jeg faktisk ikke kan huske hvem vi mødte i den kamp. Derudover vil jeg fremhæve den pokaltitel jeg vandt med HC Midtjylland i foråret 2016. Vi var underdogs ved final four-stævnet, men kom fra baghjul og vandt en sikker sejr over GOG i finalen. Det var en fed oplevelse.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Så er jeg sammen med min kæreste og vores datter. Men jeg bruger også masser af fritid på at være sammen med kammerater og gode venner, og så holder jeg også af at tjekke diverse auktionssider på nettet. Den seneste deal jeg her har købt var et kroophold til mig, min kæreste og vores datter.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Jeg indeholder vist ikke så mange overraskelser. Jeg er vel gennemgående en stille og rolig fyr, lyder det fra den sympatiske vestjyde, som i denne sæson skal agere sidste skanse i KIF-målet sammen med islandske Agust Eli Björgvinsson.