Arkiv

Dagens KIF-spiller: Ágúst Elí Björgvinsson


I de kommende uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er er klubbens nye målmand, islandske Ágúst Elí Björgvinsson, som efter to sæsoner i svenske Sävehof – med et svensk mesterskab i 2018 – nu har taget et

skridt op til den danske håndboldliga.

Fakta:

Agust er 25 år, 1,89 meter høj og med en vægt på 94 kilo. Agust er noteret for 32 A-landskampe og lige så mange U-landskampe for Island. Ágústs barndomsklub er FH Hafnarfjördur, som han spillede for, indtil han for to år siden fik kontrakt med svenske Sävehof. Ágúst er kæreste med Hrafnhildur Hauksdottir, som snart kommer til Kolding for at bo sammen med ham.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Nu har jeg jo ikke spillet i den danske liga, så på nuværende tidspunkt er det svært at sige. Jeg har jo heller ikke et detaljeret kendskab til de danske ligahold. Men jeg synes det tegner til, at vi får et godt forsvar, og når vi så også bliver spillet godt sammen kommer angrebsspillet forhåbentlig også til at flyde. Jeg synes det tegner godt.

Og dine personlige mål. Hvad håber du at kunne bidrage med?

-Jeg skal redde nogle bolde, og jeg satser på at jeg kan udvikle mig yderligere som målmand i den stærke danske liga. Mit mål er, at vi vinder så mange kampe, så vi kommer i slutspillet.

Nævn tre håndboldpersonlighede du har ladet dig inspirere af?

-Thierry Ohmeyer, den mangeårige franske landsholdsmålmand har i en lang årrække været verdens nok bedste målmand. Han er en inspirationskilde. Det samme er Gudjon Valur Sigurdsson, som jeg har haft fornøjelsen af at spille sammen med på det islandske landshold. Han er samtidig en fantastisk seriøs sportsmand og en lederskikkelse. Endelig vil jeg nævne min morfar, Birgir Björnsson, som desværre døde i 2011. Han spillede selv i sin tid på det islandske håndboldlandshold, og han har også været landstræner. For mig har han også været en stor inspirationskilde og et forbillede.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Det var da jeg sidste år vandt det svenske håndboldmesterskab med Sävehof. Det var i min første sæson som professionel i udlandet, og jeg havde selv en stor rolle på holdet. Vi kom som underdogs og vandt finaleserien over fem kampe. For mig har det også været store oplevelser at være med i den islandske landsholdstrup til EM-slutrunden i Kroatien i 2018 og VM-slutrunden i Danmark og Tyskland i 2019.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Så spiller jeg golf – så meget som muligt. Jeg er blevet medlem af Kolding Golfklub. Derudover bruger jeg tid sammen med mine venner.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Jeg regner med, at jeg er den bedste golfspiller i håndboldligaen – spilleren med det laveste handicap, siger Ágúst Elí Björgvinsson med et skævt smil, som samtidig fortæller, at han er en ung mand med en god portion selvtillid.