Arkiv

KIF går efter at skabe pokaloverraskelse.


Når KIF Kolding og GOG søndag eftermiddag i Sydbank Arena tørner sammen i sæsonens første store styrkeprøve – 1/8-finalen i pokalturneringen Santander Cup – er der ikke tvivl om, at DM-sølvvinderne fra GOG stiller op som favorit.

Men det ændrer ikke på, at KIF-træner Andreas Toudahl satser på, at hans på mange måder nyformerede KIF-mandskab vil være i stand til at skabe den overraskelse det vil være at booke en plads i kvartfinalen.

-GOG er et komplet hold med spillere fra øverste hylde, og med tilgang af landsholdsspillerne Morten Olsen og Anders Zachariassen har de fået to spillere som meget af deres spil er bygget op om. Men lige som det tager tid for os at spille nye spillere ind på holdet tager det også tid for GOG. Så derfor tror jeg da på, at vi har nogle muligheder for at skabe en spændende kamp – og måske en overraskelse, siger Andreas Toudahl.

Han slår fast, at hans fokus først og fremmest ligger på, at hans eget mandskab præsterer optimalt og blandt andet får gang i det forsvarsspil, som har set ganske fornuftigt ud i flere af træningskampene.

GOG har forud for denne sæson sagt farvel til en række profiler. Ikke mindst hårdtskydende Lasse Møller, den svenske playmaker Josef Pujol og den islandske stregspiller Arnar Freyr Arnarsson, men foruden Morten Olsen og Anders Zachariassen har fynboerne også hentet en anden gammel kending med familiære rødder i klubben tilbage til Sydfyn, nemlig Kasper Kildelund på højre fløj. Og i forvejen råder GOG over profiler som norske Stig-Tore Moen Nielsen, Mathias Gidsel, Emil Jakobsen samt målmændene Viktor Gisli Hallgrimsson og Søren Haagen, så der er ingen tvivl om, at KIF-spillerne kommer på en velvoksen opgave søndag eftermiddag.

Derfor skal KIF også have hjælp af sit trofaste hjemmepublikum – også på trods af, at vi kun bliver cirka 400 tilskuere (som følge af corona) til at bakke op. Lad os give den gas, som er vi fem eller ti gange så mange i hallen!