Arkiv

Dagens KIF-spiller: Benjamin B. Pedersen


I de kommende uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er er stregspiller Benjamin B. Pedersen, som kom til KIF i sommeren 2019 og dermed skal i gang med sin anden sæson i klubben.

Fakta: Benjamin er 25 år, 1,98 meter høj og med en vægt på 110 kilo. Benjamins barndomsklub er SUS Ullerslev på Fyn, og han har efterfølgende spillet ét år i GOG, én sæson i HIF Karlskrona i Sverige samt tre sæsoner i TMS Ringsted. Benjamin er kæreste med Rikke.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Jeg synes vi har fået sat et fornuftigt hold sammen. Vi er mange forskellige typer på holdet, og vi har en god kemi, så jeg tror på, at det bliver godt. Men hvad det betyder i forhold til resultater og placeringer er svært at sige.

Og dine personlige mål. Hvad håber du at kunne bidrage med?

-Jeg håber at kunne bidrage til, at vi får et stabilt forsvar, og så satser jeg selvfølgelig også på at kunne bidrage godt i angrebsspillet. Efterhånden har jeg så meget erfaring, så jeg også satser på at kunne bidrage med noget ro og overblik, når vi er i en presset situation. Derudover vil jeg fremhæve, at Alexander Morsten og jeg supplerer hinanden godt på stregen.

Nævn tre håndboldpersonlighede du har ladet dig inspirere af?

-Den mangeårige svenske landsholdsspiller og Flensborg-spiller Tobias Karlsson har for mig altid været en inspiration. Med ham vidste man, hvad man fik. En solid og stabil indsats hver gang. Han var ikke én af de højest profilerede spillere, men han leverede altid en indsats på højt niveau. Jeg startede min håndboldkarriere som bagspiller, så i mine unge år var det også spillere som Karabatic, Daniel Narcisse og Jerome Fernandez fra det franske landshold, som kunne inspirere mig.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Det var da jeg i 2018 var med til at rykke op i ligaen med TMS Ringsted. Vi spillede en meget stabil sæson på et højt niveau, og vi havde et hold, som fungerede rigtig godt. Blandt andet tabte vi ikke nogen kampe på hjemmebane, og jeg havde selv en stor rolle på holdet. Så det vil jeg fremhæve.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Jeg er en ret stille og rolig fyr, så jeg laver ikke de helt vilde ting. Jeg restituerer, og så kan jeg godt li’ at slappe af med blandt andet at spille Playstation.