Arkiv

Dagens KIF-spiller: Thomas Boilesen


I disse uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er er den norske bagspiller Thomas Boilesen, som kom til KIF denne sommer og som dermed skal i gang med sin første sæson i klubben.

Fakta: Thomas er 21 år, 1,98 meter høj og med en vægt på 92 kilo. Thomas’ barndomsklub er Haslum IL, og han har efterfølgende spillet tre år i den norske liga i Drammen, som er én af de store norske traditionsklubber, og en klub, som KIF tidligere har mødt flere gange i Europa Cup’en. Thomas er single.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Jeg synes vi har et spændende hold. Vi har en smal trup, men kan vi undgå skader har vi bestemt mulighed for at gøre det godt. Personligt går jeg selvfølgelig efter at vinde alle kampe, og får vi en god sæson, hvor tingene flasker sig kan vi godt nå slutspillet.

Og dine personlige mål. Hvad håber du at kunne bidrage med?

-Jeg er klar til at tage et stort ansvar, ikke mindst i vores angrebsspil. Både med mine egne afslutninger og i samarbejdet med streg- og fløjspillerne. Jeg satser også på at udvikle mit eget spil, ikke mindst spillet mand mod mand. Jeg håber på at kunne bidrage meget til holdet.

Nævn tre håndboldpersonlighede du har ladet dig inspirere af?

-Min gamle træner i Drammen, Kristian Kjelling, som også kendes fra sin tid i den danske håndboldliga. Han har lært mig meget og betydet meget for min udvikling som håndboldspiller. En anden spiller, som har været vigtig for mig er Erlend Mamelund, som både har spillet for min barndomsklub, Haslum og spillet som professionel i Tyskland, Danmark og Frankrig. Ham har jeg også lært meget af. Jeg vil også nævne Mikkel Hansen. Min far er dansker, så vi har altid fulgt det danske landshold tæt, og Mikkel Hansen er en spiller jeg som stor knægt så meget op til.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Jeg vil nævne den norske pokaltitel jeg i 2017 vandt med Drammen. Det var min første titel som senior. Jeg spillede godt nok ikke selv nogen stor rolle på holdet dengang, men det var stort alligevel. Og så vil jeg også nævne 1/8-finalen ved U-VM i 2019, hvor vi spillede mod Brasilien og vandt i sidste sekund. Her spillede jeg selv en stor rolle, og den kamp husker jeg som en fed oplevelse.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Jeg er i gang med det sidste år i studiet i faget ”anvendt psykologi”. Jeg er tilmeldt højskolen i Bjørkness, men kan nu tage det sidste år som fjernstudium. Så skal jeg afslutte med en bachelor, og om jeg så senere skal læse videre og tage en masteruddannelse, ved jeg ikke. Derudover er jeg en ret stille og rolig gut, som nyder livet sammen med vennerne, når vi ikke lige spiller håndbold.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Som barn og ung løb jeg meget på ski – langrend. Og i vores lokale skiklub i Bærum var jeg på top fem-listen over skiinstruktører. Det vidste I ikke om mig, lyder det med et skævt smil fra den stærke unge nordmand, som i denne sæson har alle betingelser for at blive et stort hit i både KIF Kolding og i den danske håndboldliga.