Arkiv

Dagens KIF-spiller: Andreas Væver


Kampens spiller KIF-REHH 7. september 2020

Billede: Kampens Spiller i KIF Kolding-REHH 7. september.

I disse uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er er højre fløj Andreas Væver, som nu er i gang med sin tredje sæson i klubben.

Fakta: Andreas er 28 år, 1,82 meter høj og med en vægt på 80 kilo. Andreas’ barndomsklub er Vrold Skanderborg, nu Skanderborg Håndbold, som han har spillet for i hele karrieren, indtil han i sommeren 2018 skiftede til KIF Kolding. Han spillede i otte sæsoner på Skanderborgs førstehold. Andreas har spillet 35 ynglinge- og 25 U-landskampe for Danmark. Andreas er single.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Efter den meget lange pause uden håndbold er de hele jo lidt usikkert. For os har det set fornuftigt ud i træningskampene, men jeg regner med, at der går lidt tid, inden vi har fundet vores niveau. Vi kommer nok ikke til at toppe i september. Det er også svært at mene noget om placeringer, slutspil osv. – men vi skal gerne rykke os slutte højere, end vi gjorde i de seneste to sæsoner.

Og dine personlige mål. Hvad håber du at kunne bidrage med?

-Jeg er klar til at tage stort ansvar. Som det ser ud lige nu er jeg jo ene mand på pladsen som venstre fløj, men den situation har jeg også tidligere været i i flere sæsoner i Skanderborg. Så det er jeg klar til.

Nævn tre håndboldpersonlighede du har ladet dig inspirere af?

-Jeg vil starte med at nævne Nikolej Krickau, som nu er træner i GOG. Ham havde jeg både som ungdoms- og seniortræner i Skanderborg. Han er vanvittig dedikeret, og han har lært mig meget. Så vil jeg også nævne min gamle ungdomstræner i Skanderborg, Erik Juul, som er far til Buster Juul, som spiller i Aalborg. Ham havde jeg fra jeg var 10 til 14 år, og han forstod at kombinere håndbolden med legen. Det var seriøst og samtidig sjovt. Så vil jeg også nævne Nick Rasmussen, som er en træner af den gamle skole. Ham havde jeg et par sæsoner, og han har et vindergen samtidig med, at han var meget inspirerende at have som træner.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Min debut på Skanderborgs førstehold var en ret syret oplevelse for en knægt, som lige var blevet 17 år. Vores fløj blev skadet i en 1. divisionskamp mod Stoholm. Jeg var hjemme, men blev så ringet op og fik at vide, at jeg skulle stille ude i hallen i en fart. Så jeg kom ind fra starten af 2. halvleg. Det var ret vildt. En anden vild oplevelse var, da jeg i foråret 2015 var med til at spille om at forblive i ligaen med Skanderborg. Vi vandt den første kamp i Randers og kunne nøjes med uafgjort i kamp to på hjemmebane. Ti minutter før tid var vi bagud med syv mål, men i de sidste ti minutter hentede vi de syv mål og fik uafgjort 29-29. Og dermed blev vi i ligaen. Det var en fuldstændig vanvittig oplevelse.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-I januar i år blev jeg færdig med en kandidatuddannelse i strategi og ledelse, så lige nu kan jeg koncentrere mig fuldt om håndbolden. Men derudover bruger jeg tiden sammen med familien og gode venner. Og så er jeg også begyndt at spille golf.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Jeg er en kæmpe Harry Potter-nørd. Jeg ved alt om Harry Potter. Jeg har været i Harry Potter World i London og set studierne, hvor dele af filmene er optaget. Så i al beskedenhed kan man ikke slå mig i en quiz med spørgsmål om Harry Potter.