Arkiv

Dagens KIF-spiller: Peter Balling


I disse uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er er klubbens nye højre back, Peter Balling, som nu er gået i gang med sin første sæson i klubben.

Fakta: Peter er 30 år, 1,88 meter høj og med en vægt på 88 kilo. Peters barndomsklub er Østsalling IF. Efterfølgende skiftede han til HF Mors og Mors/Thy Håndbold, hvor han spillede i tre sæsoner. Efterfølgende skiftede han til Skanderborg, og de seneste seks sæsoner spillede Peter Balling i TTH Holstebro. Peter Balling har spillet 25 A-landskampe og cirka 30 U-landskampe for Danmark. Han er kæreste med Katrine og sammen har de deres ét-årige datter, Agnes.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Jeg mener, at vi har gode muligheder for på sigt at få bygget noget rigtig godt op. Men det kommer til at tage lidt tid. Det gør man ikke på en måned eller to. Men målet er, at vi skal slutte højere end KIF gjorde i sidste sæson, og målet er selvfølgelig at komme med i slutspillet. Det bliver svært, men ikke umuligt.

Og dine personlige mål. Hvad håber du at kunne bidrage med?

-Jeg er jo en af de ældre spillere, så jeg skal bidrage med noget erfaring. Men jeg skal også bidrage med noget kvalitet i begge ender af banen, så jeg stiller store krav til mig selv

Nævn tre håndboldpersonlighede du har ladet dig inspirere af?

-Jeg vil nøjes med en enkelt. Kiril Lazarov, den makedonske højre back har jeg altid været ret vild med. Han har et utrolig godt overblik, og han er selv en særdeles målfarlig afslutter.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Ved EM-slutrunden i januar 2018 blev jeg skiftet ind på det danske landshold til den sidste kamp i grundspillet mod Spanien. Vi skulle vinde for at gå videre til mellemrunden, og her spillede jeg min bedste landskamp og scorede otte mål. Den kamp husker jeg som en rigtig fed kamp, også fordi jeg selv spillede en vigtig rolle i sejren.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Så er jeg far for Agnes og sammen med familien. Men jeg holder nu også meget af at bruge tid sammen med gode venner og kammerater.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Jeg går meget op i god kaffe. Så jeg er sådan lidt af en hjemme-barista. Men derudover brygger jeg gin sammen med en god kammerat. Det foregår hjemme i hans garage. Det hygger vi os meget med. Det er kun til eget forbrug, selvom der er grænser for hvor meget jeg drikker af det.