Arkiv

Dagens KIF-spiller: Chris Jørgensen


I disse uger vil vi præsentere samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er er playmaker Chris Jørgensen, som nu er i gang med sin anden sæson i klubben.

Fakta: Chris er 34 år, 1,83 meter høj og med en vægt på 85 kilo. Chris’ barndomsklub er IF Stjernen Odense. Efterfølgende har han spillet i følgende klubber: GOG, Helsinge, Roskilde, Nordsjælland, BSV, GOG, Aalborg samt Sønderjyske, inden han i 2019 kom til KIF.

Chris Jørgensen er noteret for otte A-landskampe samt en lang række U- og Y-landskampe for Danmark. Han er kæreste med Amalie, som medio september har termin for fødsel af parrets første barn.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Vi har en smal trup, men det ser jeg ikke nødvendigvis som en ulempe. Vi skal selvfølgelig undgå skader, men gør vi det har vi gode muligheder for at lære hinanden godt at kende og blive spillet godt sammen. Fordi der er brug for alle mand i truppen. Med hensyn til placeringer og slutspil er det svært at sige noget om, lød Chris Jørgensens konstatering i slutningen af august – inden turneringen var gået i gang.

Og dine personlige mål. Hvad håber du at kunne bidrage med?

-Jeg skal jo være tovholder på banen og forsøge at sætte mine medspillere op og bringe dem i de rigtige situationer til afslutning. Og jeg skal selvfølgelig også søge mine egne chancer for afslutning.

Nævn tre håndboldpersonlighede du har ladet dig inspirere af?

-Jeg har altid været ret vild med kroatiske Ivano Balic, som var en spændende og ret atypisk håndboldspiller – og en spiller af høj klasse. Og så vil jeg også nævne Jesper Jensen, som især i sine første sæsoner i Skjern var en fremragende styrmand for holdet.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Det var en ottendedelsfinale i Champions League, hvor jeg spillede for BSV. Vi spillede i Palau Blau Grana i Barcelona mod FC Barcelona, og tabte som jeg husker det med to mål. Det er en kamp jeg tænker tilbage på som en fed oplevelse.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Så renoverer jeg et gammelt hus fra 1910. Et hus i Åbyhøj. Det er en renovering helt fra bunden, og det er et stort projekt. Jeg er rimelig meget handyman, så jeg kan heldigvis lave en masse selv. Men det er et tidskrævende projekt.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Jeg er undervandsjæger. Jeg fanger fisk med harpun, og det er både havørreder og fladfisk. Jeg dyrker den hobby både for mig selv og sammen med nogle kammerater.

KIF Kolding
Ambolten 2-6
6000 Kolding

#vikæmperforkolding