Arkiv

Dagens KIF-holdleder: Kell Thustrup


I disse uger præsenterer vi samtlige spillere plus træner- og lederstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er er holdleder Kell Thustrup, som bedre kendes som Tusse i KIF og omegn. Tusse har haft sin daglige gang i klubben siden han selv som en 8-årig knægt begyndte at spille håndbold i KIF.

Fakta: Kell Thustrup er 53 år. Han har som spiller aldrig spillet i andre klubber end KIF. Som aktiv var han i årene fra 1986 frem til 1994 mest på klubbens andethold, men han har også 20-25 førsteholdskamp på CV’et – og han har også flere guldmedaljer fra KIF’s første guldaldertid fra 1987 til 1993. Da han stoppede karrieren blev han videomand for førsteholdet, og de seneste mange år har han været holdleder for ligaholdet. På denne post afløste han en anden KIF-legende, Erik Skov.

I det civile liv arbejder Kell Thustrup på lageret i sønnen, Kaspers, stærkt ekspanderende virksomhed, Vin med Mere, som også er én af KIF Koldings gode sponsorer.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad tænker du om holdets sportslige mulighede?

-Jeg synes vi har fået sammensat et rigtig spændende hold. Vi har holdet og spillerne til at flytte os i den rigtige retning i ligaen. Drømmescenariet er selvfølgelig at vi kommer med blandt de otte hold, som kommer i slutspillet. Hvis tingene flasker sig for os, og vi undgår for mange skader er det ikke umuligt.

Og hvad skal du bidrage med som holdleder?

-Jeg skal sørge for en lang række praktiske opgaver: spillertøj, drikkevarer, mad, og så skal jeg også være ”hyggeonkel” for spillerne og sørge for, at alle er godt tilpas i truppen og på holdet. Og så er jeg også sparringspartner for Andreas Toudahl og trænerstaben. Jeg er én af de gamle i klubben, og jeg kender kulturen i klubben, og det vil jeg gerne være med til at give videre til både spillere og trænere.

Nævn tre håndboldpersonlighede du har ladet dig inspirere af?

-Der er mange flere end tre. I gamle dage – i 80’erne og 90’erne – var det spillere som Hans Peter Munk-Andersen, Kim G. Jacobsen og Otto Mertz. Senere var det ikke mindst en spiller som Bo Spellerberg, som har betydet fantastisk meget for KIF. Han er en fantastisk spiller, men også en spiller som bidrog med godt humør, en professionel indstilling og en fyr med en masse autoritet. Jeg vil betegne ham som en komplet sportspersonlighed. Fra årene med KIF Kolding København vil jeg også fremhæve en spiller som Lars Jørgensen, som er en stor personlighed, en seriøs sportsmand, en rar person og en klubmand. Og så vil jeg også fremhæve vore svenske trænere. Ingemar Linnéll, Ulf og Thomas Sivertsson, som hver på deres måde har bidraget rigtig meget til klubbens udvikling og triumfer.

Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du kan tænke tilbage på?

-Dem er der mange af. I flæng tænker jeg på Champions League-kampen i 1995 i Zagreb, hvor vi for øjnene af 12.000 tilskuere spillede en drømmekamp men tabte med 23-22 til Badel Zagreb. Eller Champions League-kampen i 2001, hvor vi på udebane i Pamplona spillede uafgjort 28-28 mod Portland San Antonio. Eller Champions League-kampen i 2014, hvor vi på hjemmebane banker Flensborg med 35-21. Eller den tredje og afgørende kval-kamp mod Tønder sidste år, hvor vi sikrede pladsen i ligaen. Der har været så sindssygt mange store oplevelser at tænke tilbage på.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Så bruger jeg tiden med familien og med at passe mit fuldtidsjob i min søns virksomhed, Vin med Mere. Heldigvis har jeg nogle fleksible arbejdstider, som kan passes ind i mit job som holdleder i KIF.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Derhjemme har jeg et voliere med 12 jordegern. Chip og Chap og alle deres brødre. Det er rigtig hyggeligt. Så sætter jeg mig ud og snakker med dem og nyder en kold øl eller et godt glas vin. Når tiden tillader det tager jeg også ud i naturen og fisker. Det kan både være efter ørreder eller gedder, og det foregår ved diverse søer.