Arkiv

KIF er klar til sønderjysk udfordring


KIF Koldings mandlige ligahold satser på at kunne tage de gode elementer fra de seneste to ligakampe – sejren over Ribe-Esbjerg og de første 50 minutter af sidste søndags kamp mod Mors-Thy, når holdet mandag aften i Sydbank Arena møder et af ligaens tophold, Sønderjyske.

Sønderjyderne er som bekendt kommet fra start med sejre i sine første tre ligakampe, og her er det ikke mindst holdets overbevisende sejre hjemme over Skjern og TTH Holstebro, som imponerer, og det aftvinger da også stor respekt hos KIF-træner Andreas Toudahl, som er klar over, at der venter hans mandskab en stor udfordring mandag aften.

-Sønderjyske har et hold med en stor bredde og med kvalitet på alle pladser. For os er nøglen til succes, at vi kan komme hjem og stå stærkt i forsvaret seks mod seks. Det lykkedes mod Ribe-Esbjerg, og det lykkedes også i de første 45-50 minutter mod Mors-Thy. Mod Mors-Thy taber vi så kampen, fordi vi i slutfasen ikke var dygtige nok i afleveringsspillet, hvor vi laver for mange fejl, og hvor vi samtidig forcerer og er ukoncentrerede i afslutningerne i de sidste ti minutter, konstaterer Andreas Toudahl.

Sønderjyske har op til denne sæson fået tilgang af en række klare profiler. Det gælder ikke mindst den tidligere landsholdsspiller Thomas Mogensen, svenske Marcus Dahlin på højre back, som dog efter alt at dømme sidder uden for mod KIF samt den unge franskmand Noah Gaudin. På stregen har sønderjyderne fået tilgang af bomstærke Morten Bjørnshauge, der som bekendt har en fortid i KIF, og så har gæsterne ellers beholdt hovedparten af den stærke stamme klubben rådede over i sidste sæson.

-Vi har fokus på at få vores eget spil til at fungere. Vi skal spille med en lav fejlkvote, så tror vi på vore muligheder, siger Andreas Toudahl.

Han sætter også sin lid til, at de 500 tilskuere der kommer i Sydbank Arena mandag aften kan skabe en god stemning.

-Vi mærkede jo, hvad 500 tilskuere kunne give os af opbakning i den seneste hjemmekamp mod Ribe-Esbjerg. Forhåbentlig kan de endnu engang give en fantastisk stemning og en massiv opbakning til os. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at vores publikum kan få en dejlig aften i Sydbank Arena, lover KIF-træneren.

Kampen mellem KIF Kolding og Sønderjyske fløjtes i gang mandag klokken 20.00. I disse corona-tider skal vi opfordre publikum til at komme i hallen i god tid. De tilskuere der har adgang til kampen får besked senest søndag aften.