Arkiv

Stærk holdindsats af KIF gav to vigtige point


En fremragende holdindsats krydret med stærke individuelle præstationer af en række KIF-spillere var baggrunden for, at KIF Kolding mandag aften kunne trække sig tilbage med to yderst vigtige point efter sejren på 31-29 over Sønderjyske – efter en KIF-føring på 15-10 ved pausen.

Godt nok var vi som følge af corona-restriktionerne kun 440 tilskuere i Sydbank Arena mandag aften, men vi jublede og larmede som var vi fem eller syv gange så mange. For realiteten om den kamp var, at KIF Kolding spillede en fremragende kamp, hvor KIF-spillerne holdt hovedet koldt gennem alle 60 minutter. Efter godt fem minutters spil var KIF bagud med 1-5, og på det tidspunkt havde gæsterne fået lov til at spadsere sig igennem KIF-forsvaret uden, at der blev sat ret mange tacklinger ind.

Det blev der i den grad lavet om på. KIF-forsvaret steppede op, og der blev både tacklet, erobret bolde og gæsterne blev presset på deres afslutninger samtidig med, at KIF’erne diskede op med varieret og tålmodigt angrebsspil. Da Peter Balling udlignede til 7-7 efter 11 minutters spil havde KIF’erne i den grad spillet sig ind i kampen, og i resten af 1. halvleg fortsatte de fremragende KIF-takter. Kanonstærkt forsvarspil og en sublim Agust Eli Bjørgvinsson i KIF-målet var hovedingredienserne i, at KIF kunne gå til pause med en sikker 15-10 føring ved pausen. I de sidste syv minutter af første halvleg holdt KIF’erne helt Sønderjyske fra at score.

I starten af anden halvleg hentede gæsterne et par mål ind på KIF, men KIF-spillerne bevarede roen, og da Thomas Boilesen efter 12 minutter i anden halvleg gjorde det til 22-16 for KIF fik optimismen på tilskuerpladserne for alvor et skud energi.

Men stærke individuelle præstationer af blandt andre Sønderjyskes Jon Andersen og kløgt og erfaring fra den tidligere landsholdsspiller, Thomas Mogensen, sørgede for, at gæsterne ikke var slået, og da den unge svenske playmaker Oskar Sunnefeldt reducerede til 22-24 for gæsterne med ti minutter igen, var der i den grad lagt op til en gyserafslutning. Den fik vi, og også her spillede det smalt besatte KIF-hold med den indvendige side af hovedet, og vi skulle hen til to sekunder før slutfløjt før jublen for alvor kunne bryde løs, da Andreas Flodman med sit ottende mål gjorde det til 31-29 slutresultatet, og dermed to vigtige point til KIF Kolding.

Der er ros til hele holdet og trænerstaben for at spille kortene rigtigt på en aften, hvor KIF måtte stille op uden holdets normale styrmand, Chris Jørgensen. I hans sted spillede unge Kristoffer Vestergaard en stor kamp. Han havde ikke så stort held med sine egne afslutninger, men med sit rappe fodskifte fik han flyttet Sønderjyske-forsvaret, og med sit gode overblik fandt han flere gange medspillerne på fløjen og stregen.

Der var mange KIF-profiler denne aften. Målmand Ágúst Elí Björgvinsson spillede en fremragende kamp og to også to straffekast. Flodman på fløjen var træfsikker, selvom han havde et par afbrændere, Væver fik ingen bolde på sin fløj, men var bombesikker på sine seks straffekast. Morsten knoklede i forsvaret og scorede fire mål på lige så mange forsøg. Benjamin Pedersen lagde også muskelkraft til i forsvaret, og det samme gjorde Peter Balling, som også var en evig trussel i angrebet. Da Thomas Boilesen først kom i gang viste han også sin store klasse, og sådan var der rigtig mange KIF-spillere som bidrog til denne vigtige sejr, som i den grad giver respekt for et KIF-hold, som langt fra har den bredeste besætning – men til gengæld masser af kvalitet.

Kampen i tal:

KIF Kolding-Sønderjyske: 31-29 (15-10)

Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, 8, Peter Balling, 7, Andreas Væver, 6 (6), Thomas Boilesen, 5, Alexander Morsten, 4 samt Kristoffer Vestergaard, 1 mål.

Sønderjyske topscorere: Jon Andersen, 9, Thomas Mogensen, 5, Oscar Sunnefeldt, 4, Tobias Møller, 3 mål.

Redninger:

KIF Kolding: Ágúst Elí Björgvinsson, 13/40 (32,5 procent), Tim Winkler: 0/1.

Sønderjyske: Kristian Dahl Pedersen: 8/29 (27,6 procent), Josip Cavar: 1/10 (10 procent)

440 tilskuere i Sydbank Arena