Arkiv

Dagens KIF-spiller: Vetle Rønningen


I disse uger præsenterer vi samtlige spillere plus trænerstaben i KIF Kolding gennem en række interviews. Dagens KIF’er den store stærke norske forsvarsklippe, Vetle Rønningen, som her i sommer er startet i KIF Kolding.

Fakta: Vetle er 22 år, 2,04 meter høj og med en vægt på 113 kilo. Vetles barndomsklub er Skogn IL, som ligger pænt højt oppe i Norge. Da Vetle var 17 år gammel flyttede han nord for Polarcirklen og skiftede til Bodø HK i den norske håndboldliga. I 2018 rykkede han så fra det nordlige Norge til det sydlige Tyskland for at spille i SG Bietigheim, som netop var rykket op i den tyske Bundesliga, hvorfra holdet dog rykkede ned efter blot en enkelt sæson. Det blev til to sæsoner i det tyske for Vetle Rønningen, som denne sommer skiftede til den danske håndboldliga og KIF Kolding. Vetle Rønningen har spillet 60-70 kampe på det norske ungdomslandshold, og han har også været indkaldt til flere træningssamlinger på det norske B-landshold, kaldet rekrutlandsholdet. Vetle er kæreste med Sofie, som fortsat bor og studerer i Norge.

Hvad tænker du om den kommende sæson. Hvad er dit og holdets sportslige mål for den kommende sæson?

-Jeg synes det ser fornuftigt ud. Vi har et godt hold, men vi har også en smal trup. Men jeg synes det ser fornuftigt ud på baggrund af vore træningskampe. Så jeg er fortrøstningsfuld.

Og dine personlige mål. Hvad håber du at kunne bidrage med?

- Nu er jeg jo nok først og fremmest hentet til Kolding, fordi jeg er tiltænkt en hovedrolle i forsvaret. Og den rolle er jeg da klar til at tage på mig. Men jeg håber helt sikkert også at kunne bidrage til angrebsspillet.

- Nævn tre håndboldpersonlighede du har ladet dig inspirere af?

-Kristian Kjelling var på toppen af sin karriere, da jeg var en ung gut, så han var et stort forbillede for mig. Hans måde at spille på har altid været en motivationsfaktor for mig. En spiller som Mikkel Hansen har jeg også altid set op til. Han ha jo i mange år været en verdensklassespiller.

- Din største håndboldoplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

- Som 17-årig var jeg i 2015 med til at vinde den norske pokalfinale for Bodø mod Fyllingen fra Bergen. Jeg kom selv til at spille en stor rolle i den kamp og lavede blandt andet fire mål. Det var en fed oplevelse. Det var også fedt for mig at spille mod storhold som THW Kiel, Flensborg og Rhein Neckar Löwen i den sæson, hvor jeg spillede i den tyske Bundesliga.

Hvad bruger du tiden på, når du ikke lige spiller håndbold?

-Jeg læser økonomi og ledelse som fjernstudie ved siden af håndbolden. Det gjorde jeg også i det sidste år, hvor jeg spillede i Tyskland. Det er rart at have andet at gå op i end håndbold. Jeg er også begyndt at spille golf, så det skal jeg også bruge noget tid på.